Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Αίγινας για τον υποθαλάσσιο αγωγό.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ένα  έργο, ιστορικό και πρωτοποριακό για τα ευρωπαϊκά και τα ελληνικά δεδομένα, ολοκληρώνεται  στο  νησί μας. Ο Υποθαλάσσιος αγωγός  μεταφοράς νερού ΕΥΔΑΠ από τη Σαλαμίνα στην Αίγινα μήκους 12,5 χιλιόμετρα. Ένα έργο με τεχνικές ιδιαιτερότητες και τεράστιες γραφειοκρατικές διαδικασίες που ξεκίνησε το 2017 επί περιφέρειας Ρένας Δούρου και  το οποίο λύνει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης του ιστορικού νησιού της Αίγινας, που τους θερινούς μήνες φθάνει τις 80.000 κατοίκους. Με αυτό τον τρόπο μπαίνει τέλος στο αναχρονιστικό και επιζήμιο καθεστώς των «νερουλάδων», που στοίχιζε στον Έλληνα φορολογούμενο  4 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, αλλά και πολλά χρήματα στον οικονομικό προϋπολογισμό  των πολιτών από το ακριβό τιμολόγιο λόγω κόστους μεταφοράς και τις συνεχείς βλάβες των ηλεκτρικών του συσκευών, λόγω  κακής ποιότητας του νερού.

Στο έργο αυτό συνέβαλλαν 4 Δημοτικές αρχές, αρχής γενομένης από το 2006 όταν  επί  Κουκούλη ξεκίνησαν οι πρώτες μελέτες του έργου, το 2010 επί Σακκιώτη τα χερσαία έργα ύδρευσης, το 2014 επί Μούρτζη με τους αγώνες για χρηματοδότηση του έργου και το 2019 επί Ζορμπά για το τελικό στάδιο ολοκλήρωσης.

Δεν θα σταθούμε μίζερα, στο ποιος συνέβαλε περισσότερο ή λιγότερο στο έργο. Ο λαός της Αίγινας έχει την κρίση αλλά και τη γνώση. Ούτε θα γίνουμε μικρόψυχοι ( σαν τη διοίκηση του περιφερειάρχη Πατούλη που δεν προσκάλεσε στη τελετή διοικητικής παραλαβής του έργου, τους βασικότερους συντελεστές, την πρώην περιφερειάρχη  Ρένα Δούρου και τον αντιπεριφερειάρχη  Τάκη Χατζηπέρο-άλλωστε οι μικροί άνθρωποι χαρακτηρίζονται  από τις μικρές τους πράξεις).

Ο υποθαλάσσιος αγωγός για την ολοκληρωτική διασφάλισή του χρειάζεται την κάλυψη  με τα τσιμεντένια  προστατευτικά (κουβέρτα) . Επίσης, το επόμενο βήμα πρέπει να είναι η  ολοκλήρωση της επισκευής της κεντρικής δεξαμενής που σήμερα δεν  μπορεί να γεμίσει πλήρως λόγω των ρωγμών, η αλλαγή μέρους του κεντρικού δικτύου που δημιουργεί καθημερινές βλάβες και διακοπές νερού, καθώς και η επέκταση και σύνδεση του δικτύου με όλες τις δεξαμενές του νησιού ( άλλωστε υπάρχει σχετικό πρόγραμμα από το Φιλόδημος 2 του 2018). Και φυσικά το  επόμενο διάστημα  να καθοριστεί η νέα τιμολογιακή πολιτική  σύμφωνα με το τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ  Αττικής, που θα ανακουφίσει οικονομικά τον Αιγινήτικο λαό.

Μετά όμως από το μεγάλο αυτό εμβληματικό έργο, σειρά έχουν και άλλα έργα  υποδομών για το νησί μας όπως: ο βιολογικός καθαρισμός, το λιμάνι στο Λεόντι, ο περιφερειακός δρόμος της Αίγινας. Επίσης να ολοκληρωθούν μια σειρά έργων που έχουν δρομολογηθεί από την προηγούμενη  περιφέρεια και τα προηγούμενα Υπουργεία (Λιμάνι Αγίας Μαρίνας, Λιμάνι Πέρδικας, ολοκλήρωση και παράδοση  τμήματος των Φυλακών  Αίγινας για πολιτιστικό κέντρο, επισκευή Λεούσειου Ιδρύματος για γηροκομείο, Παιδικές  χαρές κ.α.).

Το νησί μας, προκειμένου να αλλάξει σελίδα και να πάει σε αναπτυξιακή κατεύθυνση, έχει ανάγκη από  μικρά και μεγάλα έργα, που θα στηρίξουν την οικονομική και παραγωγική ανασυγκρότηση  του νησιού και θα  βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων  και των επισκεπτών του.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png