Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου Σταμάτη Μαρμαρινού.

Αγαπητοί συμπολίτες,
Πιστεύω πως πλέον η κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η πολιτική ζωή του τόπου, είναι τέτοια που όλα αυτά που συμβαίνουν εντός «κλειστών θυρών» που μας έχει επιβάλει η υγειονομική κρίση , θα πρέπει να ενημερωθεί ο πολίτης , ο μοναδικός κριτής μας, καθώς μπορεί να είναι ωραίο το περιτύλιγμα που με μεγάλο κόστος για τον δήμο μας έχει δημιουργηθεί αλλά για το εσωτερικό η γνώμη μας διαφέρει.

Πριν μεταφέρω την προσωπική μου άποψη για το συμβάν που έλαβε χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο της 4ης Ιανουαρίου, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους συναδέλφους αποδοκίμασαν δημόσια την συμπεριφορά του αντιδημάρχου ύδρευσης. Η αποδοκιμασία αυτή ουσιαστικά αποτελεί στήριξη στο ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο και τον θεσμό που υπηρετούμε.

Δεν θα μείνω στις ύβρεις του αντιδημάρχου ύδρευσης κύριου Αντώνη Μούρτζη ,καθώς αυτή είναι η πάγια τακτική του, ο πολίτης εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει αν παρακολουθήσει τις πάνω από 20 συνεδριάσεις του Δ.Σ και της Οικονομικής Επιτροπής μέσω της κάλυψης του τοπικού ενημερωτικού ιστότοπου (Aegina portal) στις οποίες είχε ανάλογη συμπεριφορά.

Αυτό όμως που εντυπωσιάζει αρνητικά είναι η συμπεριφορά του πρώην πλέον προέδρου , αλλά και του ίδιου του Δημάρχου. Ο πρόεδρος επικεντρώθηκε σε ψελλίσματα που και που ( παρακαλώ Κύριε Μούρτζη) ,ο δε Δήμαρχος και πρώτος πολίτης του νησιού, αντιδρούσε κάποιες φορές χαμογελώντας ,δείχνοντας να απολαμβάνει τις κακές αυτές συμπεριφορές του άμεσου συνεργάτη του.
Ο κύριος δήμαρχος Γιάννης Ζορμπάς:

• Είναι ο ίδιος δήμαρχος οποίος με περίσσια ειρωνεία μην έχοντας απαντήσεις στο αντιπολιτευκό μου έργο, συνεχώς με διακόπτει κάνοντας μου μαθήματα συμπεριφοράς ,κατηγορώντας εμένα για τον τόνο της φωνής μου.
• Είναι ο ίδιος δήμαρχος που για αυτό τον λόγο, θέλησε να φιμώσει την οικονομική επιτροπή , με το προσχημα κακών συμπεριφορών συναδέλφων εχει εριξε μαυρο στην ενημέρωση των πολιτων.
• Είναι ο ίδιος Δήμαρχος που προεκλογικά υποσχόταν να είναι Δήμαρχος όλων των Αιγινητών ,αλλά έχει χωρίσει τους πολίτες στους δικούς του και στους άλλους.
• Είναι ο ίδιος Δήμαρχος που υποσχόταν διευρυμένη διοίκηση, αλλά με την αλλαγή ενός νόμου , τα ξέχασε όλα , με αποτέλεσμα το νησί να το διοικούν άνθρωποι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού.
• Είναι ο ίδιος δήμαρχος που επί 5 χρόνια υπόθαλπε την προηγούμενη διοίκηση, της οποίας ήταν μέλος, δουλεύοντας υπόγεια και συντεταγμένα κατά του πρώην δημάρχου, αλλά ουσιαστικά εις βάρος της Αίγινας ,ώστε να μπορέσει να είναι σήμερα Δήμαρχος.

Κύριε Δήμαρχε, όλοι οι προκάτοχοί σας έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν, το διάστημα που ήταν Δήμαρχοι του νησιού, το οποίο υπήρξε και ΠΡΩΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ του ελληνικού κράτους. Κάποιοι κατάφεραν περισσότερα, κάποιοι άλλοι λιγότερα. Πότε όμως δεν έλειψε από τον Δήμο μας αυτό που λείπει σήμερα ,το ΗΘΟΣ. Είστε ο δήμαρχος που προσπαθεί να επιβάλει αυτό που θέλει, με κάθε τρόπο. Νομίζει πως τα ξέρει όλα. Βάζει σε κίνδυνο τους πολίτες και την υστεροφημία του νησιού, για να αποκτήσει εκλογικό κοινό.

Θεωρεί αντιπάλους όσους έχουν αντίθετη άποψη. Πότε δεν υπήρξατε συναινετικός και δίκαιος, κοιτάτε μόνο το προσωπικό σας συμφέρον. Παρουσιάζεται δείγματα αυταρχισμού. Δεν έχετε το θάρρος της αυτοκριτικής.

Καταβάλλεται προσπάθεια, να ξεγελάσετε τους πολίτες κάνοντας δικά σας έργα που βρήκατε από προηγούμενες διοικήσεις (νερό, παιδικές χαρές, λιμάνια, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.α), κατηγορώντας τους κιόλας για τις δικές σας καθυστερήσεις, οι οποιες οφείλονται στην απραξία και απειρία σας ,ενώ βέβαια δεν έχετε να δείξετε τίποτα καινούργιο.

Ο κόσμος όμως, θέλετε ή όχι θα μάθει.

Εύχομαι όλα τα παραπάνω να γίνουν μια κακή παρένθεση.

Πρέπει όσοι θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά του νησιού, να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Να δώσουν όραμα στους πολίτες , να επιλεγούν οι ικανότεροι ,να δουλέψουν σαν μια συμπαγή ομάδα, ώστε να αλλάξουν την πορεία της Αίγινας μας, με έναν Δήμαρχο που θα τους ενώσει όλους και κυρίως τους ίδιους τους απλούς πολίτες.

Το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.
Χρόνια πολλά σε όλους
Με εκτίμηση,
Σταμάτης Μαρμαρινός
Δημοτικός Σύμβουλος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png