Επιστολή Σάκη Σακκιώτη: "Για μία αχρείαστη ιστορική στρέβλωση".

Γνωστοποιήθηκε ότι την προσεχή Παρασκευή 28/1/2022, θα γίνει απολογισμός πεπραγμένων της Προεδρίας του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΕΩΝ "Ιω. Καποδίστριας" από τον Δήμο Αίγινας και παράδοση της Προεδρίας στο Ναύπλιο.

Είναι βέβαιο ότι η επιτυχής έκβαση των πρωτοβουλιών κάθε Δήμου,που συμμετέχει στο Δίκτυο,εδράζεται κύρια σε καλές αλλά και υποσχόμενες πρακτικές που προοπτικά καθοδηγούν την ομαλή λειτουργία του Δικτύου.

Ένα κοινό πλαίσιο με πολιτικό και Αυτοδιοικητικό σεβασμό-μεταξύ των συμβαλλομένων-θεωρούμε ότι αποτελεί τον βασικό άξονα,για την εξασφάλιση της " ισονομίας" της ενδυνάμωσης συντονισμένων δράσεων.

Είναι πλέον γνωστό ότι ο Δήμος Ναυπλίου,στην επίσημη ιστοσελίδα του αναφέρει:

"H πόλη έφτασε στο απόγειο της ακμής της όταν έγινε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους, από το 1827 ως το 1834." Αυτόματα προκύπτουν ερωτήματα που έχουν να κάνουν με αυτή την Ιστορική στρέβλωση,με την αλλοίωση της Ιστορικής Αλήθειας που προσβάλλει την Ιστορική διαδρομή του Νησιού μας,που θέτει εν αμφιβόλω ακόμη και την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος  ριθμ.7/30-1-2012,που συνδέεται απόλυτα με τη δημόσια εορτή  της 26ης Ιαν. -ημέρα ορκωμοσίας του Κυβερνήτη στην Μητρόπολη της Αίγινας.

 Πρόσθετα όμως προκύπτουν και τα παρακάτω ερωτήματα:
 - Αποδεχόμαστε το ιστορικό αυτό θέμα να ξεφεύγει ακόμη και από τα όρια της κριτικής ;
 -Δεχόμαστε να οιστρηλατείται η τοπική κοινωνία από τέτοια "πρότυπα" ;
-Γίνεται δεκτό από τους συμπολίτες μας αυτό το δοκιμασμένο στυλ "ευθραυστότητάς" μας,να τείνει προς τη διαμόρφωση ενός αδικαιολόγητου φορμαλισμού;

Υ.Γ. 'Έχουμε την πεποίθηση ότι έως ένα βαθμό,εκ των πραγμάτων κρίνεται και η αξιοπιστία των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
 Με εκτίμηση
 και σεβασμό
Σάκης Σακκιώτης
 πρ.Δήμαρχος Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png