Κοινή επιστολή των επικεφαλής πέντε δημοτικών παρατάξεων, καταδικάζει ανάρμοστη και υβριστική συμπεριφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας.

ΠΡΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΙΓΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
ΤΟΠΙΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΥΠΟ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων «ΑΙΓΙΝΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ», «ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ», «ΑΙΓΙΝΑ ΩΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ», «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ» και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΝΑΣ»  καταδικάζουμε την ανάρμοστη  υβριστική συμπεριφορά, στο Δημοτικό συμβούλιο της 4-1-2022, του αντιδημάρχου κ. Αντωνίου Μούρτζη εναντίον του συναδέλφου μας Δημοτικού συμβούλου, κ. Σταμάτη Μαρμαρινού, με  εκφράσεις  που δεν ακούγονται ούτε στο πεζοδρόμιο και με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς  που προσβάλλουν και την γυναικεία υπόσταση. Οι ύβρεις είναι επιβεβαιωμένες, καταγράφηκαν από το Αίγινα Πόρταλ και προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση σε όλο τον Αιγινήτικο λαό, που είτε παρακολουθούσε από το Αίγινα Πόρταλ το συμβούλιο,  είτε το πληροφορήθηκε εκ των υστέρων.

Περιμέναμε στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, στις 21-1-2022, τουλάχιστον μια καταδίκη από τα μέλη της διοίκησης, τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, αφού μάλιστα είχε υποβληθεί  επιστολή διαμαρτυρίας από τον επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης και Δημοτικής παράταξης «Αίγινα εν δράσει», στην οποία παράταξη ανήκει ο κ. Σταμάτης Μαρμαρινός.  

Παρά ταύτα δεν ακούστηκε ούτε μια συγνώμη προς τον συνάδελφό μας, ενώ η προτροπή του Δημάρχου ήταν να συναντηθούν στο γραφείο του για συμφιλίωση, δηλ. να εξισωθούν ο θύτης-υβριστής με το θύμα-υβριζόμενο. Το ότι δεν ακούστηκε κάτι από τον Δήμαρχο φανερώνει την ηθική κατάπτωση της διοίκησης,  αλλά και την εκβιαστική ισορροπία τρόμου,  εντός  της ολιγομελούς παράταξης που διοικεί το Δήμο.

Καταγγέλλουμε την τακτική αυτή και δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχτούμε τέτοιο  ξεπεσμό του Δημοτικού συμβουλίου και καμία τέτοια συμπεριφορά (από όπου κι αν προέρχεται).
Ζητάμε να ληφθούν μέτρα από τον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, με  αποβολή από την συνεδρίαση όσων καταφέρονται υβριστικά μέσα στο κορυφαίο όργανο διοίκησης του Δήμου. Σε παρόμοια συμπεριφορά, επιφυλασσόμαστε  για τα  δικαιώματα μας ως Δημοτικοί σύμβουλοι, δικαιώματα που απορρέουν εκ του κανονισμού, αλλά και  για τα νόμιμα ατομικά μας δικαιώματα.

Δημήτριος Μούρτζης
«ΑΙΓΙΝΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»

Παναγιώτης Κουκούλης
«ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ»

Φίλιππος Τζίτζης
«ΑΙΓΙΝΑ ΩΡΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Παντελής Μεθενίτης
«ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ»

Παναγιώτης Ηλίας
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΝΑΣ»

Αίγινα, 24 Ιανουαρίου 2022


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png