Ο Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας Αίγινας "Ο Άγιος Σώστης", για το ζήτημα των Οχυρών.

Περιβαλλοντικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Πέρδικας Αίγινας "Ο Άγιος Σώστης". Δελτίο Τύπου.

Πέρδικα Αίγινας, 10 Φεβρουαρίου 2022

Προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου
της Κοινότητας  Πέρδικας

Θέμα: Εκπροσώπηση του Συλλόγου μας στην δημόσια συζήτηση στο Κοινοτικό Κατάστημα της Πέρδικας στις 10.2.2022

Στην σημερινή δημόσια συζήτηση που θα διεξαχθεί στο κοινοτικό Κατάστημα με αφορμή την δημοσιοποίηση από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.), «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για την αξιοποίηση αγροτεμαχίου εμβαδού 330.215,86 τ.μ. ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικού Στόλου», εξουσιοδοτούμε τον κ. Ιωάννη Κληρονόμο, μέλος μας, να εκπροσωπήσει τον Σύλλογο, να εκθέσει τις απόψεις του, να μετέχει στον διάλογο με το Συμβούλιο και τους παριστάμενους και να μεταφέρει την θέση του Συλλόγου μας, η οποία είναι η σθεναρή αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια καταστροφής της ιστορικής μας μνήμης, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του αξεπέραστου τοπίου της ελληνικής γης!

Κάθε επέμβαση με τον μανδύα της δήθεν «αξιοποίησης» εκτάσεων που δεν έχει ή δεν ενδιαφέρεται να έχει την συναίνεση των κατοίκων της περιοχής, των τοπικών της αρχών και των ανθρώπων της με φωτισμένο νου, «αλλού» αποβλέπει και είναι επικίνδυνη!  

Η αιφνίδια «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ» με τους δεσμευτικούς όρους των 100 παρά ένα χρόνων, με 1.000.000 σταθερό «νοίκι» και πρόταση από τον ενδιαφερόμενο της χρήσης και των όρων, με τους οποίους επιθυμεί να αλώσει την όμορφη  Χερσόνησο της Πέρδικας με προφανή σκοπό το κέρδος, μάλλον προσβάλλει την νοημοσύνη μας! Σε συνδυασμό μάλιστα με την πρόσφατη επέκταση του λιμένα της Πέρδικας πρέπει να μπαίνουμε σε σκέψεις ότι δεν έγινε και τόσο τυχαία μπροστά στα πόδια μιας τέτοιας επένδυσης που σχεδιάζεται!

Η Χερσόνησος της Πέρδικας με τα αρχαιολογικά της ευρήματα, με τα οχυρά της - ιστορικό μνημείο αρχαίας και σύγχρονης ιστορίας του νησιού – καμαρώνει και την καμαρώνουμε στο πανέμορφο λιμανάκι της Πέρδικας! Δεν πέρασαν δυο δεκαετίες που δυο ξένοι - πλην επιφανείς επιστήμονες και καλλιτέχνες -  την διάλεξαν και έστησαν πάνω της την περίφημη CAMERA OBSCURA που μαζί με την ιστορία και το κάλλος της περιοχής, τράβηξε το ενδιαφέρον επιστημόνων, καλλιτεχνών και επισκεπτών και εκτός Ελλάδας κι εμείς οι Έλληνες την χαρίζουμε, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς όρους, στον βωμό του κέρδους!.

Διαμαρτυρόμαστε και θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια καταστροφής της μοναδικής Χερσονήσου που επιπλέον βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτεύουσα!
Θα αγωνιστούμε να αξιοποιηθεί η όμορφη περιοχή των οχυρών αναδεικνύοντας τα και όχι λεηλατώντας τα!
        
Καλούμε την Κοινότητα, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου να μην επιτρέψουν ύποπτες και επικίνδυνες επενδύσεις σαν αυτή που μας απασχολεί σήμερα και απειλεί τον τόπο μας. Να πείσουν την Δημοτική Αρχή και τους αρμόδιους κι εμείς θα είμαστε μαζί τους για να προστατέψουμε την ιστορία και την ομορφιά αυτού του νησιού, στο οποίο έχουμε την ευλογία να ζούμε.
Για την νέα γενιά κι όχι μόνο: για όλες τις γενιές που θάρθουνε. Να θυμούνται και να απολαμβάνουν!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η  Πρόεδρος
Αθηνά Μανίκα
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png