Η παράταξη "Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα" για τα Οχυρά της Πέρδικας και άλλα τρέχοντα θέματα.

"Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα". Δελτίο Τύπου.
Το καλοκαίρι του 2020 ο έλληνας πρωθυπουργός Κων. Μητσοτάκης με μια συμβολική-γενναία πολιτική κίνηση "παρέδωσε" τον ιστορικό χώρο των Φυλακών Ωρωπού, στον Δήμο Ωρωπού (Μετά από χρόνιο αγώνα του εν λόγω Δήμου).

Τότε ο κ. Μητσοτάκης σημείωνε τα εξής: "Η ανάδειξη ιστορικών τόπων και μνημείων σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πέρα από πράξη σεβασμού στην Ιστορία, καλλιεργεί και μία αναπτυξιακή δυναμική προς όφελος των τοπικών κοινωνιών".

Ωστόσο αυτή η κυβερνητική δράση έρχεται σε αντίθεση-αντίφαση με την σημερινή κυβερνητική απόφαση να δοθούν τα Ιστορικά Οχυρά της Πέρδικας Αίγινας, σε μια υπηρεσία του Ελληνικού στρατού προς εκμετάλλευση...

Είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ επιτακτική η ανάγκη η Τοπική Αυτοδιοίκηση να είναι ο κύριος και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ μοχλός διαχείρισης της περιουσίας της.

Αυτή την στιγμή αλλά και διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, η Αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι αντιμετωπίζονται με μια "αλά καρτ" συμπεριφορά.

Όπου "βολεύει" την Κεντρική Διοίκηση τους δίνει αρμοδιότητες (Βλέπε Σχολικά κτίρια, Υγεία, Απορρίμματα κλπ) ενώ στην διαχείριση της γης και της εν γένει περιουσίας τους, κάνει τον... Κινέζο. Ως εδώ λοιπόν.

Οι Δήμοι δεν είναι οι παρίες και οι επαίτες της Κεντρικής εξουσίας.

Το... ίδιο "έργο" με τα οχυρά παρακολουθούμε να εξυφαίνεται και στο Ιστορικό κτίριο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου (Φυλακές) όπου εκεί πολύ γρήγορα πρέπει να σπεύσουμε να αξιοποιήσουμε το "δεδικασμένο" της επιτυχίας του Δ.Σ. και του Προέδρου της Καποδιστριακής Βιβλιοθήκης Αίγινας (Άξιοι συγχαρητηρίων), όπου πέτυχαν και πήραν τμήμα του κτιρίου για τις ανάγκες της Βιβλιοθήκης του νησιού μας.

Όλα τα παραπάνω όμως απαιτούν Διοίκηση του Δήμου που να συνομιλεί με τους κατοίκους και τους φορείς του τόπου και να μην αναλώνεται στα "θέλω" των ημετέρων, όπως πράττει δυστυχώς η σημερινή Δημοτική αρχή.

Η παράταξη μας "Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα" και ο επικεφαλής της Νίκος Ευστ. Αλεξίου απέδειξαν στο θέμα του Πλωτού ασθενοφόρου (όπου η αξιοποίηση πληροφοριών και καθοδήγησης συμπολίτη μας, οι έγκαιρες και καταλυτικές κινήσεις του επικεφαλής μας και η στοχευμένη Κοινοβουλευτική δράση του Βουλευτή της ΝΔ Α' Πειραιά κ.Νικ. Μανωλάκου) έφεραν το ΕΥΤΥΧΕΣ αποτέλεσμα. Εμείς όμως συνομιλούμε με τους πολίτες, αφουγκραζόμαστε την κοινωνία και έχουμε δημιουργική σχέση με την κεντρική εξουσία και όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Το ίδιο λοιπόν θα πράξουμε και στο θέμα των πεζοδρόμων της Ιστορικής Πρώτης Πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους και σε όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα της Αίγινας μας.

Νίκος Ευστ. Αλεξίου, Υποψήφιος Δήμαρχος "Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα"
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png