Επιστολή του Περιβαλλοντικού Συλλόγου της Πέρδικας για τα Οχυρά, προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αίγινας.

Προς τον Δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του  Δήμου Αίγινας
Κοινοποίηση  
1. Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη
2. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Π. Πικραμένο  
3. Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ.κ. Ν. Παναγιωτόπουλο και  . Ν.Χαρδαλιάς
4. Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενεργείας, κ. Κ. Σκρέκας
5. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κα. Λ. Μενδώνη
6. Περιφερειάρχη Αττικής και Νήσων κ. Γ. Πατούλη

Θέμα: "Πρόσκληση ενδιαφέροντος" για την δέσμευση του ιστορικού Οχυρού  της Αίγινας στην Πέρδικα.
----------------------------------------------------
 Εν όψει της αυριανής συνεδρίασης του Δημοτικού σας Συμβουλίου, κατά την  οποία θα εξεταστεί η έγκριση της απόφασης του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρδικας  σχετικά με την δημοσιοποίηση από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας  Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.) της "Πρόσκλησης ενδιαφέροντος" για  την αξιοποίηση αγροτεμαχίου εμβαδού 330.215,86 τ.μ. ιδιοκτησίας του Ταμείου  Εθνικού Στόλου», σας γνωρίζουμε επ΄αυτού τις θέσεις του Συλλόγου μας και την  ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., τις οποίες αποστείλαμε στην Κοινότητα Πέρδικας με το  από 10.2.2022 έγγραφό μας και καταχωρήθηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης του  Κοινοτικού Συμβουλίου της ίδιας ημέρας, που είναι:

- η σθεναρή αντίθεσή μας σε κάθε προσπάθεια καταστροφής της ιστορικής μας  μνήμης, της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του αξεπέραστου τοπίου της  ελληνικής γης!  
 Κάθε επέμβαση με τον μανδύα της δήθεν «αξιοποίησης» εκτάσεων που δεν έχει  ή δεν ενδιαφέρεται να έχει την συναίνεση των κατοίκων της περιοχής, των τοπικών  της αρχών και των ανθρώπων της με φωτισμένο νου, «αλλού» αποβλέπει και είναι  επικίνδυνη!  
 Η αιφνίδια "Πρόσκληση ενδιαφέροντος" για δήθεν «επένδυση» στην  Χερσόνησο της Πέρδικας αφορά, ουσιαστικά, σε εκποίηση και μάλιστα σε «τιμή  ευκαιρίας!  
 Με τους δεσμευτικούς της όρους, όπως την διάρκεια 100 παρά 1 χρόνων με  1.000.000 σταθερό «νοίκι» και με την υπόδειξη μάλιστα από τους ενδιαφερόμενους του είδους της χρήσης και των όρων της «επένδυσής του», μάλλον προσβάλλει την  νοημοσύνη μας ότι πρόκειται για ... «αξιοποίηση» της περιοχής!  
 Είναι προφανής η επιχείρηση «άλωσης» του Οχυρού με σκοπό το κέρδος! Σε  συνδυασμό μάλιστα με την πρόσφατη επέκταση του λιμένα της Πέρδικας πρέπει να  μπαίνουμε σε σκέψεις ότι δεν έγινε και τόσο τυχαία μπροστά στα πόδια μιας τέτοιας  «επένδυσης» που σχεδιάζεται!
 Η Χερσόνησος της Πέρδικας με τα αρχαιολογικά της ευρήματα, με τα οχυρά  της - ιστορικό μνημείο αρχαίας και σύγχρονης ιστορίας του νησιού – καμαρώνει και  την καμαρώνουμε στο πανέμορφο λιμανάκι της Πέρδικας! Δεν πέρασαν δυο  δεκαετίες που δυο ξένοι - πλην επιφανείς επιστήμονες και καλλιτέχνες - την επέλεξαν  και έστησαν πάνω της την περίφημη CAMERA OBSCURA που μαζί με την ιστορία  και το κάλλος της περιοχής, τράβηξε το ενδιαφέρον επιστημόνων, καλλιτεχνών και  επισκεπτών και εκτός Ελλάδας. Κι εμείς οι Έλληνες την χαρίζουμε, χωρίς σχεδιασμό,  χωρίς όρους, στον βωμό του κέρδους!.  

- Διαμαρτυρόμαστε και θα αγωνιστούμε να αποτρέψουμε κάθε προσπάθεια  καταστροφής του νότιου Οχυρού της Αίγινας στην Χερσόνησο της Πέρδικας, που,  επιπλέον, βρίσκεται μια ανάσα από την πρωτεύουσα!  
 Θα αγωνιστούμε να αξιοποιηθεί πραγματικά η όμορφη περιοχή των οχυρών  αναδεικνύοντας τα και όχι λεηλατώντας τα!  
 
κε Δήμαρχε και αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Αίγινας,    

- σας καλούμε να λάβετε υπόψη, όχι μόνο τις διαμαρτυρίες του Συλλόγου μας, αλλά  και των κατοίκων του νησιού και να μην επιτρέψετε με απόφασή σας ύποπτες και  επικίνδυνες «επενδύσεις» σαν αυτή που απειλεί τον τόπο μας.  

- σας καλούμε να εγκρίνετε την απόφαση της Κοινότητας Πέρδικας και να  αποτρέψετε να εκποιηθεί το ιστορικό Οχυρό και η εξαιρετικής ομορφιάς περιοχή που  το φιλοξενεί. Κι εμείς θα είμαστε μαζί σας για να προστατέψουμε την ιστορία και την  ομορφιά αυτού του νησιού, στο οποίο έχουμε την ευλογία να ζούμε. Για την
οικονομική, πολιτιστική, τουριστική ανάπτυξη που του αξίζει προς γενικό όφελος και  της ίδιας μας της Χώρας!  
Για την νέα γενιά κι όχι μόνο: για όλες τις γενιές που θάρθουνε. Να θυμούνται και  να απολαμβάνουν!  

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος
Αθηνά Μανίκα


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png