Ερώτηση Νικόλαου Μανωλάκου για κενά από έλλειψη καθηγητών στο Γυμνάσιο του Μεσαγρού.

Νικόλαος Μανωλάκος Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ. Δελτίο Τύπου.

"Ανάγκη κάλυψης λειτουργικών κενών στα Γυμνάσια και Λύκεια του Πειραιά και των Νησιών"

Ο Βουλευτής Α' Πειραιώς και Νήσων Νικόλαος Μανωλάκος, υπέβαλε στις 17-02-2022, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με το τί μέλλει γενέσθαι για την κάλυψη των λειτουργικών κενών, που αντιμετωπίζουν τα Γυμνάσια και Λύκεια του Πειραιά και των Νησιών

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης:

Πειραιάς, 17/02/2022

Ερώτηση

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Κάλυψη λειτουργικών κενών στα σχολεία, που υπάγονται στη Δι.Δ.Ε. Πειραιά»
Κυρία Υπουργέ,

Προσφάτως μού κοινοποιήθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μεσαγρού, η από 11-02-2022 «Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη κάλυψη λειτουργικού κενού», που απευθύνεται προς το Υπουργείο Σας, με την οποία εκφράζεται διαμαρτυρία για την ύπαρξη λειτουργικού κενού στο Γυμνάσιο Μεσαγρού, αναφορικά με τον κλάδο ΠΕ04. Στην εν λόγω επιστολή, ειδικότερα, αναφέρεται ότι δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί στο Γυμνάσιο Μεσαγρού Καθηγητής για την διδασκαλία των μαθημάτων της Γεωγραφίας, της Χημείας και της Βιολογίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει κενό οκτώ (8) διδακτικών ωρών στα συγκεκριμένα μαθήματα, το οποίο δεν δύναται να καλύψει ο προσφάτως τοποθετηθείς Καθηγητής στο σχολείο αυτό, καθόσον είναι διαφορετικής ειδικότητος (κλάδου ΠΕ03 Μαθηματικών) .
Με αφορμή την ως άνω επιστολή, πληροφορήθηκα την ύπαρξη λειτουργικών κενών και σε άλλα σχολεία της Δι.Δ.Ε. Πειραιά και Νήσων, όσον αφορά τους κλάδους ΠΕ 01 Θεολόγων, ΠΕ05 Γαλλικών, ΠΕ06 Αγγλικών, ΠΕ07 Γερμανικών, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών και ΠΕ11 Γυμναστών, με συνέπεια την ύπαρξη αρκετών κενών διδακτικών ωρών, οι οποίες, δοθέντος ότι βρισκόμαστε στο μέσον του σχολικού έτους, αποτελούν τεράστιο πρόβλημα για τους μαθητές, ιδίως εκείνους των τελευταίων τάξεων του Λυκείου, οι οποίοι στερούμενοι της αναγκαίας προετοιμασίας, αναγκάζονται, ενόψει της συμμετοχής τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις να αναπληρώνουν τα κενά αυτά καταφεύγοντας σε φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα, επιβαρύνοντας, με τον τρόπο αυτό τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Πότε προτίθεται το ΥΠΑΙΘ να καλύψει τα λειτουργικά κενά στο Γυμνάσιο Μεσαγρού και στα υπόλοιπα σχολεία της Δι.Δ.Ε. Πειραιά;
2. Προτίθεται το ΥΠΑΙΘ να προβεί σε νέες προσλήψεις Καθηγητών για την κάλυψη των υπαρχόντων λειτουργικών κενών:

Ο Ερωτών
Νικόλαος Μανωλάκος
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png