Κ.Ο. Αίγινας του ΚΚΕ: "Η περιοχή των οχυρών ανήκει στο λαό και σε αυτόν πρέπει να αποδοθεί".

Κ.Ο. Αίγινας του ΚΚΕ. Δελτίο Τύπου.
Αποκαλυπτική και διδακτική για το λαό της Αίγινας η συζήτηση στην Βουλή (με αφορμή την ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Δρίτσα) για τα «ΟΧΥΡΑ» στην Πέρδικα. Πάνω στον δρόμο που έστρωσε η «πρώτη φορά αριστερά» κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πατάει η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, για το ξεπούλημα της περιοχής.

Χέρι με χέρι, παραδίδει ο ένας στον άλλο, τα διάφορα «εργαλεία» για να επιτεθούν στις ανάγκες και στα δικαιώματα του λαού, είτε αφορούν τα εργασιακά, είτε την υγεία, την παιδεία, αλλά και την αναψυχή του!!!

Η ΝΔ αξιοποιεί τον νόμο 4407/2016 που έφερε στην Βουλή η τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  ενώ είναι επίσης ενδεικτικό ότι η περιοχή των ΟΧΥΡΩΝ  πέρασε στο λεγόμενο Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων το 2018, πάλι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει!

Η κυβέρνηση της ΝΔ κοροϊδεύει το λαό ότι όλα γίνονται με γνώμονα το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας. Ταυτόχρονα όμως παραδέχεται ανοιχτά, ότι η παράδοση της περιουσίας του λαού όπως τα «ΟΧΥΡΑ», στα χέρια των επιχειρηματικών ομίλων, γίνεται για να στηριχθεί η υποχρέωση να προμηθεύεται η Ελλάδα πανάκριβα οπλικά συστήματα, όπως τα αεροσκάφη RAFALE ή οι φρεγάτες «Belhara», που καμία σχέση δεν έχουν με τις πραγματικές ανάγκες άμυνας της χώρας. Αντίθετα εντάσσονται επιχειρησιακά στο συνολικό σχεδιασμό του ΝΑΤΟ, εμπλέκοντας βαθύτερα τη χώρα και το λαό μας σε ένα κουβάρι ανταγωνισμών, με απρόβλεπτες συνέπειες. Συνεπείς υποστηρικτές και τα άλλα αστικά κόμματα, που παρά τις δήθεν επιμέρους διαφοροποιήσεις τους συντάσσονται μέχρι κεραίας με τους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς, για λογαριασμό της αναβάθμισης των συμφερόντων της ελληνικής αστικής τάξης.

Ο λαός δεν έχει ανάγκη από κανένα  masterplan «Βιώσιμης Ανάπτυξης» γιατί  «βιώσιμη ανάπτυξη» σημαίνει κέρδη για το κεφάλαιο, ενώ για το λαό σημαίνει: Ενεργειακή φτώχεια και καταστροφή του περιβάλλοντος, με την προώθηση της «πράσινης ανάπτυξης», χτύπημα του 8ωρου και όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης. Αυτή είναι η ανάπτυξη που θέλουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και οι κυβερνήσεις τους. Η  καπιταλιστική ανάπτυξη!

Ο λαός της Αίγινας πρέπει να συνεχίσει και να κλιμακώσει τη δράση του, χωρίς αυταπάτες πώς, όσοι ευθύνονται για τα προβλήματα του, μπορεί να συμβάλλουν στη λύση τους.
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ !
Η περιοχή των ΟΧΥΡΩΝ ανήκει στο λαό και σε αυτόν πρέπει να αποδοθεί.
Καλούμε το λαό της Αίγινας σε επαγρύπνηση, να δυναμώσει τον αγώνα που δίνει εδώ και χρόνια για να αποδοθεί ο χώρος των ΟΧΥΡΩΝ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση, χωρίς ΣΔΙΤ, με μοναδικό στόχο την κάλυψη των αναγκών του για άθληση, αναψυχή, για ανάδειξη της ιστορικής μνήμης του λαού μας.

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png