Η Οργάνωση Μελών Σύριζα-Π.Σ. Αίγινας χαιρετίζει τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου Πέρδικας και του Δημοτικού Συμβουλίου για τα Οχυρά.

Οργάνωση Μελών Σύριζα Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Η  Οργάνωση Μελών Σύριζα-Π.Σ. Αίγινας χαιρετίζει τις ομόθυμες αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου της Πέρδικας και του Δημοτικού συμβουλίου της Αίγινας, σχετικά με την προτεινόμενη «αξιοποίηση» του χώρου των 330 στρεμμάτων,   με μακροχρόνια μίσθωση 99 ετών και ετήσιο μίσθωμα  1.000.000, από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠ.Α.Α.Π.Ε.Δ.) για λογαριασμό του ΤΕΣ.
 
Οι  αποφάσεις αυτές  ζητούν:
1. Διακοπή των  διαδικασιών για την μίσθωση του χώρου.
2. Χαρακτηρισμό του χώρου των οχυρών της Πέρδικας ως «ιστορικό τόπο» για την προστασία του.
3. Δημιουργία Ιστορικού μουσείου του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου με  απόδοσή του στην Τοπική κοινωνία.

Η Οργάνωση Μελών Σύριζα-Π.Σ. Αίγινας αλλά και το κόμμα μας στο σύνολό του και οι βουλευτές μας, στηρίζουμε, συμμετέχουμε και πρωτοστατούμε στην κοινή απαίτηση όλης της Αιγινήτικης κοινωνίας, να σταματήσουν αυτά τα καταστροφικά σχέδια. Ενεργοποιηθήκαμε και τώρα, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή αυτή η υπόθεση, όπως ακριβώς είχαμε κινητοποιηθεί με επιτυχία και θετικά αποτελέσματα το 2014-2015.
 
Οι κινητοποιήσεις του 2014-2015 απέτρεψαν  και ακύρωσαν  την  προκήρυξη του 2014 για εκμετάλλευση του χώρου. Σε αυτό συνέβαλλαν   με την αντίδρασή τους , το Κοινοτικό Συμβούλιο της Πέρδικας, το Δημοτικό Συμβούλιο της  Αίγινας όλοι οι κοινωνικοί, παραγωγικοί και πολιτιστικοί φορείς της Αίγινας, οι πολιτικές οργανώσεις και οι βουλευτές της περιόδου εκείνης.  

Οι αγώνες εκείνοι  ας αποτελέσουν ενωτικό πρότυπο για όλους μας, ώστε να  σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ο καθένας μας από μόνος και όλοι μαζί από κοινού, να δώσουμε  τον αγώνα για τη διάσωση της περιοχής των οχυρών της Πέρδικας, χώρο υψηλού φυσικού κάλλους, ιστορικής μνήμης και  αρχαιολογικής αξίας, ώστε να συντελέσει  στη διατήρηση της  ιστορικής κληρονομιάς και  να συμβάλλει ουσιαστικά στην  οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Επισημαίνουμε τέλος και ενημερώνουμε ότι, μελετάμε σχολαστικά τους ισχυρισμούς του Υφυπουργού Άμυνας κ. Νίκου Χαρδαλιά, όταν απαντώντας προ ημερών στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα για το θέμα, προσπάθησε να ρίξει την ευθύνη στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την τότε υποχρεωτική μεταφορά αρκετών  περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού κράτους στο  Υπερταμείο ή στη δημιουργία άλλων  υπηρεσιών  αξιοποίησης ακινήτων. Η σημερινή κατάσταση είναι τελείως διαφορετική, δεν υπάρχουν μνημόνια και περιορισμοί από τους δανειστές και καλούμε  τον κ. Υφυπουργό να μην επικαλείται αυτή τη διαδικασία ως άλλοθι ή εμπόδιο, για την αποδοχή των αιτημάτων της Αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας της Αίγινας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη μέχρι τέλος και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε τέτοιες δικαιολογίες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png