Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε νησιών Αργοσαρωνικού για τα Οχυρά της Πέρδικας.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε νησιών Αργοσαρωνικού. Δελτίο Τύπου.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε νησιών Αργοσαρωνικού  εκφράζει την έντονη  αντίθεσή του στα σχέδια παράδοσης της περιοχής «Οχυρών» στην Πέρδικα, σε ιδιωτικά συμφέροντα από το Ταμείο Αξιοποίησης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων. Πρόκειται για ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση ενός μνημείου της νεότερης ιστορίας του νησιού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρόσκληση ενδιαφέροντος κάνει λόγο για την αξιοποίηση ενός αγροτεμαχίου, ότι αντιλαμβάνεται το χώρο ως εμπόρευμα, διαγράφοντας τη σημαντική του ιστορία.

Ο χώρος αυτός έχει ιστορική σημασία  ευρισκόμενος επίσης σε περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους στη γραφική  αυτή πλευρά του νησιού κι έπρεπε όλα αυτά τα χρόνια να είχε αποδοθεί στους κατοίκους  της Πέρδικας, στο λαό της Αίγινας.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα με το νόμο 4407 /16 άνοιξε ο δρόμος για την εμπορευματοποίηση τέτοιων χώρων, όπως τα Οχυρά της Πέρδικας, που θα έπρεπε ν’ αποτελούν δημόσιοι χώροι ανάδειξης της ιστορικής μνήμης και της φυσικής ομορφιάς του τοπίου.  Η λεγόμενη «αξιοποίηση» θ’ αποτελέσει τη βάση για περιβαλλοντική καταστροφή σ’ ένα από τα πιο παρθένα μέρη του νησιού, το οποίο αποτελεί και βιότοπο.

Καλούμε :
1. τον Δήμο Αίγινας και την τοπική κοινωνία του νησιού ν’ αντιταχθεί με όλους τρόπους σ’ αυτή την επιλογή και να σταματήσει κάθε διαδικασία «αξιοποίησης» ξεπουλήματος της περιοχής
2. να αποδοθεί στον αιγινήτικο λαό για τις ανάγκες ιστορικής μνήμης, για τη χρησιμοποίησή του ως περιβαλλοντικός χώρος ξεκούρασης και αναψυχής για τους κατοίκους της Αίγινας ,τα παιδιά και τους επισκέπτες, χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png