Δελτίο Tύπου της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για τα Oχυρά της Πέρδικας.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Καλοδεχούμενη, αν και με καθυστέρηση 6 περίπου εβδομάδων, η απάντηση της Δημ. Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας Αίγινας στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των Οχυρών της Πέρδικας. Ήδη, πολύ νωρίτερα προηγήθηκαν η αρνητική απόφαση του Τοπικού συμβουλίου Πέρδικας, του Δήμου Αίγινας και οι ανακοινώσεις άλλων τοπικών κομματικών οργανώσεων και πλήθους φορέων και συλλόγων του νησιού μας.

Με την ανακοίνωσή της η Δημ. Τ.Ο. Ν. Δημοκρατίας επιδίδεται  στο να μεταφέρει το πρόβλημα  σε  νόμους του 2016 και σε μία ακατανόητη προσπάθεια  να διασπάσει το ομόθυμο κοινό αίσθημα όλων των Αιγινητών στο επιχειρούμενο ξεπούλημα των Οχυρών.

 Η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την ‘’αξιοποίηση’’ των Οχυρών της Πέρδικας από την Υπηρεσία Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΑΑΠΕΔ), Υπηρεσίας που υπάγεται απ’ευθείας στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, φέρει ημερομηνία 19/01/2022. Η καταληκτική της δε ημερομηνία είναι η 10/03/2022, δηλαδή μόλις 50 ημέρες. Χρονικό περιθώριο πολύ ασφυκτικό για τέτοιου είδους και ύψους επένδυση. Εκτός εάν ό ‘’επενδυτής’’ είναι ήδη έτοιμος. Υπογράφεται από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας, Μιχαήλ Δεμέστιχα. Ο κύριος Μιχαήλ Δεμέστιχας είναι Πολιτικός Μηχανικός, ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας και στέλεχος της Ν. Δημοκρατίας στον Πειραιά.
                                                                                                                                                
Μία ‘’επένδυση’’ με επιθυμητό ετήσιο μίσθωμα 1.000.000 ευρώ το χρόνο, μόνο καταστροφή ανεπανόρθωτη θα φέρει στην Αίγινα. Καταστροφή στην ιστορική μνήμη, τη τοπική οικονομία και το περιβάλλον. Ένας τόπος Ιστορικής Μνήμης και  μοναδικής σπουδαιότητος, για όλη τη Μεσόγειο, τα Ναυτικά Οχυρά, αντί να διασωθεί και να αναδειχθεί -και ένα από τα τελευταία παρθένα τοπία της Αίγινας- θα καλυφθεί από χιλιάδες τόνους μπετόν, θάβοντας μαζί και τις αρχαιότητες της περιοχής.

Μόνοι ωφελημένοι οι κερδοσκόποι. Χαμένοι, η Αίγινα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της. Μεγάλος χαμένος η ΙΣΤΟΡΙΚΗ  ΜΝΗΜΗ όλου του έθνους.

Κάτι παρόμοιο είχε επιχειρηθεί, όπως όλοι οι Αιγινήτες θυμούνται πολύ καλά και το 2014, πάλι με κυβέρνηση της Ν. Δημοκρατίας. Χάρη στην πάνδημη αντίθεση τον Αιγινητών και την αρνητική και τότε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, το σχέδιο ‘’αξιοποίησης’’ των Οχυρών Πέρδικας, αποσύρθηκε το 2015 από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αποτρέποντας αυτή την καταστροφική επένδυση.

Και μια και η ανακοίνωση της  Δημ. Τ.Ο.  Νέας Δημοκρατίας Αίγινας αναφέρεται στους βουλευτές, την Περιφέρεια και την Αντιπεριφέρεια Νήσων, να θυμίσουμε  ότι δεν είδαμε καμία αντίδραση από κανένα από τα προαναφερόμενα πρόσωπα και φορείς, εδώ και 1,5 μήνα. Προς τι αυτή η σιωπή; Απλή αμηχανία, ή μήπως σιωπηρή συμφωνία με τα σχεδιαζόμενα;

Δεν έχουμε καμία διάθεση να ρίξουμε λάδι στη φωτιά και να ξεκινήσει ένας κύκλος αντιπαραθέσεων στην κοινωνία του νησιού μας, σε ένα ζήτημα που όλοι είμαστε ενωμένοι.

Καλούμε όλους να σταματήσουν τη μικροκομματική εκμετάλλευση. Όλοι μαζί ενωμένοι, Δήμος, κάτοικοι, τοπικοί φορείς, πολιτικές οργανώσεις, θα αποτρέψουμε και αυτή τη φορά την επιχειρούμενη καταστροφική επέμβαση στο νησί μας.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png