Δημοτική παράταξη Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα: Σε κρίσιμο σημείο το θέμα των Οχυρών της Πέρδικας.

Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα. Δελτίο Τύπου.
Σε κρίσιμο σημείο έχει μπει το  θέμα  των οχυρών της Πέρδικας, μετά τις προθέσεις τριών  ενδιαφερόμενων εταιριών για αξιοποίηση του χώρου, κάτι που φανερώνει ότι οι ανησυχίες του συνόλου των συμπολιτών μας  και των φορέων του νησιού  ήταν δικαιολογημένες, μετά την από 19-1-2022 πρόσκληση ενδιαφέροντος για αξιοποίηση του ακινήτου «Πέρδικα».

Σε αντίθεση με  την κινητικότητα των ενδιαφερόμενων  για την εκμετάλλευση και αλλοίωση του ιστορικού  χώρου των οχυρών, εκκωφαντική είναι  η σιωπή   της Δημοτικής αρχής. Εδώ και ενάμιση μήνα, υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου για δράσεις, με κυριότερη  την δημιουργία  Επιτροπής που θα αποτελείται από  το Δήμαρχο Αίγινας Ιωάννη Ζορμπά, τους αρχηγούς των Δημοτικών παρατάξεων: Δημήτρη Μούρτζη, Παναγιώτη Κουκούλη, Φίλιππο Τζίτζη, Παντελή Μεθενίτη, Παναγιώτη Ηλία , τον πρόεδρο του  Τοπικού Συμβουλίου Πέρδικας Μιχάλη Μαρτή και τον πρώην πρόεδρο της Κοινότητας Πέρδικας Αλέκο Μαλτέζο. Η  συγκεκριμένη επιτροπή θα αναλάμβανε  να  συντονίσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες  σχετικά με την «διαφύλαξη» του χώρου των οχυρών. Δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας  ότι, όταν δεν θέλεις να κάνεις κάτι δημιουργείς μια Επιτροπή. Έτσι και η συγκεκριμένη Επιτροπή, με ευθύνη πρωτίστως του Δημάρχου αλλά και της Δημοτικής αρχής,  δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα και δεν έχει συνεδριάσει.

Τη στιγμή λοιπόν που τα γεγονότα τρέχουν με ταχύτητα εις βάρος μιας περιοχής  ιστορικού, περιβαλλοντικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, πρέπει άμεσα να συγκληθεί η Επιτροπή και να αναλάβει δράσεις υπεράσπισης της περιοχής της Πέρδικας, όπως αυτές αποτυπώθηκαν ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αίγινας (διακοπή διαδικασιών αξιοποίησης του χώρου, χαρακτηρισμό του χώρου των οχυρών ως Ιστορικού Μουσείου του 2ου Παγκοσμίου πολέμου, κατασκευή Ναυτικού μουσείου για ανάδειξη της ιστορίας και της ναυτικής παράδοσης της Αίγινας).

Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για εφησυχασμούς.
Για τη Δημοτική παράταξη Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα
Οι δημοτικοί σύμβουλοι,
Παντελής Μεθενίτης
Αντώνης Ντελής

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png