"Το σώμα και η φαντασία του". Εργαστήριο κίνησης και αυτοσχεδιασμού στο Μηλοκύδωνο Art.

Δελτίο Τύπου.
Το Μηλοκύδωνο ART «ανοίγει την αγκαλιά του» για να φιλοξενήσει τη Νικολέτα Ξεναρίου σε ένα ξεχωριστό διήμερο Εργαστήριο Κίνησης και Αυτοσχεδιασμού συνολικής διαρκείας 6 ωρών.

"Το σώμα και η φαντασία του". Μια ευκαιρία, για εμάς τους ενήλικες, αλλά και τους εφήβους 15 ετών και άνω, να έρθουμε σε επαφή με το σώμα μας , να το ακούσουμε και να το γνωρίσουμε βαθύτερα μέσα από μια ουσιαστική προσέγγιση.

Μπορεί να συμμετέχει οποίος /α ενδιαφέρεται ανεξάρτητα αν είναι η όχι μέλος του πολυχώρου μας.

Παρακάτω θα δείτε όλες τις πληροφορίες στην αφίσα μας καθώς επίσης και αναλυτική περιγραφή του θέματος του εργαστηρίου και ένα σύντομο βιογραφικό της Ξεναρίου Νικολέτας .
Δεν χρειάζεται καμία προηγούμενη γνώση /εμπειρία .



Σας προσκαλώ σε μία παιχνιδιάρικη  διαδικασία όπου το  σώμα, πέρα από την υλική του υπόσταση,  αντιμετωπίζεται ως δοχείο εμπειριών. Εδώ αισθήσεις , συναισθήματα, ένστικτα, φαντασία και μνήμη αποτελούν  κινητήριες δυνάμεις. Θα δημιουργήσουμε από κοινού  ένα πεδίο συνεχούς ανταλλαγής και μεταμόρφωσης σε σχέση με ό,τι μας περιβάλλει. Προτείνω έναν  τρόπο σπουδής που στρέφει την προσοχή στο εδώ και τώρα με τη φόρμα να αναδύεται κάθε στιγμή.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε εφήβους & ενήλικες, επαγγελματίες & ερασιτέχνες, χορευτές & ηθοποιούς και σε όσους/ες θέλουν να διευρύνουν τη σχέση τους με το σώμα. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στις παραστατικές τέχνες. Απαιτείται διάθεση για πειραματισμό.

Νικολέτα Ξεναρίου

Βιογραφικό

Η Νικολέτα Ξεναρίου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1980. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης και απόφοιτη  της Ακαδημίας Χορού του Ρότερνταμ (BA of Dance). Ως ερμηνεύτρια έχει συνεργαστεί με χορογράφους και σκηνοθέτες όπως ο Κωνσταντίνος Ρήγος (Χοροθέατρο ΚΘΒΕ, Εθνικό Θέατρο), η Σοφία Μαυραγάνη (Fingersix/athens), η Amalia Bennet, (ΚΘΒΕ), η Αργυρώ Χιώτη (Vasistas), η Ελένη Γεωργοπούλου (ΠΟΛΙΣ), η Μαρία Γοργία (Αμάλγαμα). Έχει υπογράψει την επιμέλεια της κίνησης  σε πλήθος θεατρικών παραστάσεων. Συνδημιουργεί παραστάσεις αυτοσχεδιασμού και σκηνικά πειράματα με μουσικούς και άλλους καλλιτέχνες.  Διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό από το 2004 και από το 2007 διδάσκει κίνηση και αυτοσχεδιασμό στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης “δήλος”. Τον Δεκέμβριο του 2018 δίδαξε  στα πλαίσια του μαθήματος «Μέθοδοι Τεχνικής Προετοιμασίας του Ηθοποιού Θεωρία και Πράξη» του  Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Θέατρο Και Κοινωνία: Θεωρία, Σκηνική Πράξη και Διδακτική» στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Είναι ιδρυτικό μέλος της “FINGERSIX/αthens- εταιρεία για την έρευνα και τη διάδοση των παραστατικών τεχνών” και μέλος της οργανωτικής ομάδας του “Tsak Bam Festival-  ένα αυθόρμητο φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης”. Κατοικεί στην Αίγινα από το 2012 και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Περισσότερα για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png