Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας για τη δράση διεκδίκησης, μόνιμου παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας χαιρετίζει την χθεσινή δράση των συλλόγων γονέων Αίγινας, Αγκιστρίου, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αργοσαρωνικού και της ΕΛΜΕ Πειραιά, για τη διεκδίκηση της μόνιμης πρόσληψης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αίγινας, έχει τοποθετηθεί πολλές φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας σχετικά με την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας Αίγινας ,καταγγέλλοντας την κατάσταση που υπάρχει, διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Αντίστοιχα και στη Βουλή, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, έχει καταθέσει πολλές φορές Ερωτήσεις και Αναφορές, τονίζοντας το σοβαρό πρόβλημα της υποστελέχωσης του Κ.Υ. και διεκδικώντας την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.

Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό του Αιγινήτικου λαού,  σε κάθε αγωνιστική του δράση, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο στην Περιφέρεια, στη Βουλή.

Το Κέντρο Υγείας Αίγινας αποτελεί το μοναδικό δημόσιο φορέα Υγείας του νησιού το οποίο όμως έχει τεράστιες ελλείψεις. Ειδικά σε μια εποχή πανδημίας όπου θα έπρεπε η δημόσια Υγεία να είναι ενισχυμένη με αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και με προσλήψεις υγειονομικών (γιατρών, νοσηλευτών κλπ), η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική της υποστελέχωσης των δημόσιων Νοσοκομείων, της απαξίωσης τους, ακριβώς από κει που το άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Μια πολιτική που φαίνεται ξεκάθαρα και στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Παρόμοιες ελλείψεις έχουν νοσοκομεία και Κ.Υ. σε όλη την Ελλάδα, πράγμα που αποδεικνύει πως οι ελλείψεις στο Κ.Υ. Αίγινας δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά εντάσσεται στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που έχει στρατηγικό στόχο την εμπορευματοποίηση της υγείας.

Αποδεικνύεται περίτρανα η γύμνια της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που με ευθύνη των κυβερνήσεων και την πολιτική συμφωνία δημοτικών αρχών και παρατάξεων, συνεχίζουν να υποβαθμίζουν τα Κέντρα Υγείας. Αποδεικνύονται ακόμα μια φορά οι εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που δεν πήρε και συνεχίζει να μην παίρνει, κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του συστήματος Υγείας και  προστασίας της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών της Αίγινας.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:
* Μόνιμη πρόσληψη παιδιάτρων στο Κ.Υ. Αίγινας
* Πλήρη στελέχωση του Κ.Υ. με προσωπικό (γιατρούς, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς κ.α.)
* Αύξηση χρηματοδότησης για την Υγεία.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png