Ανακοίνωση για απεργιακή συγκέντρωση στην Παλιά Προβλήτα στις 6 Απριλίου.

Ομάδα εργαζομένων, μελών συνδικάτων, συνταξιούχων, επαγγελματιών. Δελτίο Τύπου.

Απεργιακή συγκέντρωση στην Παλιά Προβλήτα στις 6 Απριλίου στις 11 π.μ.
Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων έχει φορτώσει τεράστια βάρη στις πλάτες των εργαζομένων. Ο μισθός μας δεν φτάνει να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα του μήνα. Εξανεμίζεται το πρώτο δεκαπενθήμερο. Η ακρίβεια στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, στο ρεύμα, στο πετρέλαιο φέρνει σε απόγνωση χιλιάδες από εμάς. Δεν θα συμβιβαστούμε μ αυτή την κατάσταση.

Την ίδια στιγμή ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίαςέχει θύματα τους ίδιους τους λαούς. Για άλλη μια φοράοι λαοί θα καλεστούν να πληρώσουν βαρύ το τίμημα των ανταγωνισμών μεταξύ των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της Ρωσίας για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των δρόμων μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων στην περιοχή.Χιλιάδες νεκροί, εκατομμύρια πρόσφυγες και ξεσπιτωμένοι.

Οι εργαζόμενοι έχουμε πείρα. Οι αγώνες που αναπτύσσονται σε πολλούς κλάδους για την υπογραφή ΣΣΕ, για αυξήσεις στους μισθούς, για συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους εργασιακούς χώρους, δείχνουν τον δρόμο.
Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζοντας το αντιλαϊκό αντεργατικό μονοπάτι των προηγούμενων, επιδιώκει να υπονομεύσει τα δικαιώματά μας. Αυτή την γραμμή υπηρετεί ο αντιδραστικός και αντεργατικός νόμος 4808/21 (Νόμος Χατζηδάκη), αποτελεί στρατηγική επιλογή κυβέρνησης κεφαλαίου και ενισχύει το αντεργατικό θεσμικό οπλοστάσιο επιχειρώντας να βάλει γύψο στις διεκδικήσεις και τους αγώνες των εργαζομένων, να τσακίσει τις όποιες οργανωμένες αντιστάσεις στην αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει.

Από αυτή την σκοπιά και παρά τις επιμέρους νίκες του αγωνιστικού κινήματος για την μη εφαρμογή του, πρέπει να αποτελεί σταθερό στόχο για όλα τα συνδικάτα η κατάργηση αυτού του εκτρωματικού νόμου.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να αποσπάσει την συναίνεση των εργαζομένων για να στηρίξει την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων που και η ίδια υπηρετεί με την πολιτική της. Τα ψίχουλα που μοιράζει δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ανακουφίσουν τις τεράστιες ανάγκες που έχουμε.  Είναι κοροϊδία και στάχτη στα μάτια όταν την ίδια στιγμή δις € μοιράζονται αφειδώς για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς που μετατρέπουν την χώρα σε μαγνήτη επιθέσεων.

Τίποτα δε χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, την νεολαία να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση του εισοδήματος μας, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που είναι σε εξέλιξη. Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος των ναυτεργατών, των μεταλλεργατών, των λιμενεργατών για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενάντια σε εργοδοσία, κυβέρνηση, δυνάμεις καταστολής.

Στις 6 του Απρίλη πρέπει να δώσουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.Η εργατική τάξη δεν συμβιβάζεται με την πολιτική που μας αδειάζει τις τσέπες για να φουσκώνουν αυτές των εργοδοτών μας και του κράτους τους. Δεν συναινούμε να πληρώσουμε τις επιπτώσεις μιας ακόμα πολεμικής σύγκρουσης που γίνεται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των λαών.
Παίρνουμε δύναμη από το πετυχημένο αντιπολεμικό συλλαλητήριο τις προηγούμενες μέρες στο Πασαλιμάνι ενάντια στην παρουσία των πλοίων των ιμπεριαλιστών. Δεν θα επιτρέψουμε το λιμάνι του Πειραιά, αλλά και τα λιμάνια όλης της χώρας  να μετατραπούν σε ορμητήρια των φονιάδων.

Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης στα χέρια μας.
Υπερασπιζόμαστε τη ζωή μας.

Διεκδικούμε:

* Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.
* Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους.
* Επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης για ΕΓΣΣΕ ως αφετηρία για την αύξηση του κατώτατου μισθού.
* Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης.
* Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
* Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
* Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
* Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
* Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
* Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
* Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα Μ.Μ.Μ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑμεΑ και συνταξιούχους.
* Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
* Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
* Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
* Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
* Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.
* Κατάργηση του ν. Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων.
* Όχι στις απολύσεις. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στην Τοπική Διοίκηση και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.


Απαιτούμε:
* Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο με οποιοδήποτε πρόσχημα και τρόπο κι αν γίνεται.
* Να μην χρησιμοποιηθούν υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
* Να κλείσουν όλες οι Αμερικανο – ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας.

Εργαζόμενοι-μέλη συνδικάτων,συνταξιούχοι, επαγγελματίες στην Αίγινα
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png