Οι Σπορίτες Αίγινας και το Γυμνάσιο του Μεσαγρού διοργανώνουν τη ''Γιορτή των παραδοσιακών σπόρων'', την Παρασκευή 15 Απριλίου.

Γυμνάσιο Μεσαγρού. Δελτίο Τύπου.
Οι Σπορίτες Αίγινας και το Γυμνάσιο του Μεσαγρού συνεργάζονται μαζί  και οργανώνουν  την ''Γιορτή των παραδοσιακών σπόρων'' την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 στις 12μ.μ. στο πάρκινγκ δίπλα στο καφενείο του Σκάφωνα στο Μεσαγρό.

 Οι Σπορίτες Αίγινας είναι μία ομάδα που σκοπό έχει την διατήρηση και την διάσωση των παραδοσιακών σπόρων με δράσεις στην Αίγινα εδώ και 17 χρόνια. Το Γυμνάσιο Μεσαγρού στηρίζει τα τελευταία χρόνια αυτή την δράση-προσπάθεια διατήρησης παραδοσιακών σπόρων , στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, της βιωματικής μάθησης και των εξωσχολικών δραστηριοτήτων του.

Θα μοιρασθούν καλοκαιρινά φυτά (σπορόφυτα) από το σπορείο που έκαναν οι Σπορίτες Αίγινας με τους μαθητές του Γυμνασίου του Μεσαγρού τον Φεβρουάριο, φυτά και από το δεύτερο δημοτικό που έβαλαν οι μαθητές της έκτης τάξης, φυτά που  έχουμε βάλει οι Σπορίτες Αίγινας, αλλά και σπόρους που έχουμε από τις δύο εκδηλώσεις που κάναμε στην Αίγινα το φθινόπωρο και την άνοιξη. Περιμένουμε παλιούς αγρότες του Μεσαγρού να μοιρασθούν εμπειρίες και αναμνήσεις τους, τους μαθητές να μας μιλήσουν για την εμπειρία τους με το σπορείο, μουσικούς που θα παίξουν στο κλείσιμο της γιορτής και επισκέπτες από όλο το νησί να πάρουν δωρεάν φυτά και σπόρους με σκοπό να μάθουν να καλλιεργούν και να κρατήσουν με την σειρά τους σπόρους.

Σας περιμένουμε σ΄ αυτή την όμορφη γιορτή των σπόρων την  ''Γιορτή ζωής και χαράς''


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png