Ο Φίλιππος Τζίτζης για την ανακοίνωση της ΚΕΔΑ για την πρόσληψη ενός υπαλλήλου.

Φίλιππος Τζίτζης. Δελτίο Τύπου.
Με αφορμή την ανακοίνωση της ΚΕΔΑ για την πρόσληψη ενός υπαλλήλου για τις ανάγκες του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου της Αίγινας θα θέλαμε να αναφερθούμε τι έχει συμβεί στην συγκεκριμένη δημοτική επιχείρηση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Η ΚΕΔΑ το Σεπτέμβρη του 2020 έκανε πρόσληψη ενός νεαρού συντοπίτη μας ΑμεΑ με επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ κατά 90% και με διάρκεια 1+1 έτη.

Η διοίκηση της επιχείρησης πράττοντας τελείως περίεργα  - αφού ο υπάλληλος πληρωνόταν κανονικά - προτίμησε να μην του δώσει καμία απολύτως εργασία παρόλο που ο ίδιος επανειλημμένος ζητούσε , να τοποθετηθεί στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο της Αίγινας .

Τι κάνει λοιπόν η σημερινή διοίκηση για το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο;  Ο πρόεδρος  χωρίς την γνώμη και την έγκριση του Δ.Σ  της ΚΕΔΑ ανακοίνωσε μια πολύ περίεργη προκήρυξη για την πρόσληψη ενός υπαλλήλου στο μουσείο . Και γιατί είναι περίεργη;

Σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ειδίκευση στην φύλαξη Μουσείων με ECDL και να έχουν  τουλάχιστον πολύ καλή η χρήση μιας ξένης γλώσσας.

Αλήθεια ένας φύλακας Μουσείου τι ανάγκη έχει να γνωρίζει την παραγωγή κειμένου ή την χρήση υπολογιστικών  φύλλων;

Γιατί να μην γίνει προκήρυξη για άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης όπως Λαογράφους ή Ιστορικούς οι οποίοι στον Ακαδημαϊκό κύκλο των Σπουδών τους έχουν διδαχθεί την Πολιτιστική Διαχείριση και την Ιστορία της Τέχνης ,οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν μια ξενάγηση που θα έδειχνε την Λαογραφία και την Ιστορία του τόπου μας στους επισκέπτες.

Που πήγαν οι αναφορές της τέως προέδρου και νυν αντιδημάρχου και μέλους της ΚΕΔΑ για πρόσληψη στο Μουσείο υπαλλήλου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με την ειδικότητα  είτε Ιστορικού είτε Φιλολόγου είτε Ιστορικού Τέχνης; ( οικονομική επιτροπή 4 Φεβρουαρίου 2022 );

Ακόμα στα προαπαιτούμενα προσόντα πρέπει οι υποψήφιοι  να έχουν και άριστη γνώση τουλάχιστον δύο ξένων γλωσσών.

Όμως υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που κάνουν τη  συγκεκριμένη προκήρυξη όχι απλά να δείχνει περίεργη αλλά να είναι εξόφθαλμα φωτογραφική.

Βλέπουμε ότι ο υποψήφιος για να προσληφθεί πρέπει να περάσει και από συνέντευξη. Γιατί;  Επίσης ο υπάλληλος   που θα επιλεγεί θα έχει σύμβαση σαν ελεύθερος επαγγελματίας.

Εξάλλου αυτός είναι ένας πολύ γνωστός τρόπος λειτουργίας της ΚΕΔΑ, και αλλού σε αυτή τη διοίκηση.

Μπαίνουν με σύμβαση εργασίας σαν ελεύθεροι επαγγελματίες  και μένουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους στα ψηφοδέλτια η τις επιλογές τους στο δεύτερο γύρο  εκλογών.

Η  προκήρυξη για να είναι διαφανής θα έπρεπε να γίνει κατευθείαν μέσω ΑΣΕΠ ως σύμβαση ορισμένου χρόνου και χωρίς συνέντευξη η οποία την κάνει σκανδαλωδώς φωτογραφική  ή μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ .

Πρόσφατα σε συνεδρίαση του συμβούλιου της ΚΕΔΑ  ζητήσαμε να γίνει ένας προγραμματισμός προσλήψεων όπως γίνεται  σε όλα τα νομικά πρόσωπα του δημόσιου , όπως γίνεται παντού τα τελευταία χρόνια σε όλες τις προσλήψεις μόνιμες η επικουρικές.
Προγραμματισμός προσλήψεων λέγεται, αλλά δεν το ξέρουν ακόμα.

Μάλλον κάποιοι κάνουν προγραμματισμό μονό για τις εκλογές ,όπως έκαναν πάντα,

Μάλιστα μέλος της ΚΕΔΑ  πρότεινε να γίνει μια μελέτη για τυχόν προσλήψεις που χρειάζεται η ΚΕΔΑ  στο μέλλον. Και συμφώνησαν όλα  τα μέλη ομόφωνα.
 
Δυστυχώς ο πρόεδρος  προχώρησε μόνος  σ αυτή την αναγγελία της προκήρυξης θέσης φύλακα για το λαογραφικό Μουσείο Αίγινας.

Λυπάμαι πολύ γι αυτό τον τρόπο διοικήσεως και προσλήψεων,  που γίνεται τα τελευταία 3 χρόνια  στην ΑΙΓΙΝΑ.

Δουλειές για όλους ,  Δουλειά για όλους και όλες ότι και εάν ψήφισαν στις εκλογές

Και ότι θα ψηφίσουν.

Η Αίγινα της παρέας και των υμετέρων παντού, πλησιάζει στο τέλος της.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png