Αλλαγή Πορείας για την Αίγινα: "Σε πλήρη υποβάθμιση το τουριστικό προϊόν της Αγίας Μαρίνας".

Αλλαγή Πορείας για την Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Με αφορμή της εξαγγελίες που έκανε ο Δήμαρχος  της Αίγινας Γιάννης Ζορμπάς, στη Γιορτή της μητέρας στις 7 Μαΐου,  στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας,  για όσα έργα δρομολογούνται και πρόκειται να γίνουν  εκεί, η Δημοτική μας παράταξη    υπενθυμίζει  την  πραγματικότητα και τα πολλά προβλήματα της πολύπαθης αυτής περιοχής:

1. Η Αγία Μαρίνα όσον αφορά την ύδρευση, είναι το μόνο μέρος του νησιού που δεν έχει ακόμη νερό ΕΥΔΑΠ, πράγμα αδικαιολόγητο, γιατί  ενώ ήταν γνωστό ότι το έργο της σύνδεσης  του υποθαλάσσιου αγωγού με την ΕΥΔΑΠ πλησίαζε  στο τελικό στάδιο, δεν υπήρξαν οι άμεσες   ενέργειες σύνδεσης   με  τις δεξαμενές  της Αγίας Μαρίνας.

2.  Το  έργο του Λιμανιού έχει βαλτώσει  ( ολοκληρώνεται το λιμάνι  στην Πέρδικα, ενώ αντίθετα στην Αγία Μαρίνα  δεν προβλέπεται  άμεση ολοκλήρωση και  μάλλον αντί του έργου θα μείνουν  διακοσμητικό ντεκόρ στο λιμάνι οι μαούνες εργασίας).  Ποιες  ήταν  οι ενέργειες και η πίεση της Δημοτικής αρχής για την ολοκλήρωση του έργου πριν την καλοκαιρινή σαιζόν;

3. Το μεγάλο πρόβλημα της  θαλάσσιας συγκοινωνίας-που «δίνει  ζωή» στον τουρισμό-παραμένει,  αφού  μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι στον ορίζοντα για τα δρομολόγια πλοίου στη γραμμή  Πειραιά- Αγία Μαρίνα (μην ξεχνάμε και την περυσινή περίοδο, κατά την οποία το πλοίο «Αγία Μαρίνα» έκανε δρομολόγια  μόνο για ένα μήνα ,από 23 Ιουλίου μέχρι 22 Αυγούστου, δίνοντας τη «χαριστική βολή» στην ήδη μειωμένη τουριστική περίοδο).

4. Οι  χερσαίες συγκοινωνίες  με  τα λιγοστά δρομολόγια του ΚΤΕΛ δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν και να φέρουν τουρίστες από την πόλη της Αίγινας για να επισκεφτούν έστω και για μια ημέρα την περιοχή (σημειώνουμε ότι η Αίγινα, αν και είναι ένα νησί με μεγάλη επισκεψιμότητα έχει την μοναδικότητα να σταματάνε από το απόγευμα τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, όταν σε όλα σχεδόν  τα νησιά της Ελλάδας τα δρομολόγια εκτελούνται  μέχρι τις 12.00 το βράδυ).

5.Το οδικό δίκτυο είναι από τα χειρότερα του νησιού, αφού ο δρόμος Μεσαγρού- Αγίας Μαρίνας, μέσω Αλώνων, είναι σε άθλια κατάσταση, όπως και ο δρόμος Αίγινα-Πόρτες μέσω Ανιτσαίου.

Μόνο σαν ευχολόγιο λοιπόν μπορεί να πάρει κάποιος  τις  « βαρύγδουπες» εξαγγελίες του Δημάρχου  στην γενέτειρά του, αφού η  υποβάθμιση που βιώνουν  οι κάτοικοί  της σε παρά πολλούς τομείς και κυρίως στο τουριστικό  προϊόν  είναι ολοφάνερες  και οφείλονται και στην αδιαφορία της σημερινής Δημοτικής   αρχής.
Γενικά όμως  όλο το νησί, για άλλη μια χρονιά ξεκινά την τουριστική περίοδο χωρίς πλάνο, σχέδιο ,  με βασικές ελλείψεις σε υποδομές και χωρίς ουσιαστικές βελτιώσεις  στην καθημερινότητα του πολίτη και του επισκέπτη.

Αλλά και η   τουριστική περίοδος  συνεχίζει να είναι  περιορισμένη χρονικά, σε σχέση με τις δυνατότητες  που έχει το νησί μας για επισκεψιμότητα για  12 μήνες το χρόνο και αυτό φυσικά δεν μπορεί να επιτευχτεί όταν δεν έχουμε καμία συμμετοχή σε εκθέσεις, καμία επαφή με τουριστικά γραφεία ,καμία ουσιαστική κίνηση  από την τουριστική επιτροπή του Δήμου και καμία διαβούλευση με τους επαγγελματίες του νησιού.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι,
Παντελής Μεθενίτης
Αντώνης Ντελής


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png