Φίλιππος Τζίτζης: "Όταν η αδιαφάνεια γίνεται πολιτικό πλεονέκτημα".

Φίλιππος Τζίτζης. Δελτίο Τύπου.
Το ξέρουμε, το έχουμε κατανοήσει καλά ότι η παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο ή στην ΚΕΔΑ ενοχλεί κάποιους. Δεν περιμέναμε το ανακριβές και εκτός πραγματικότητας δελτίο τύπου του κ.Πτερούδη για να το καταλάβουμε.

Έχουμε υποχρέωση όλοι στη διοίκηση και στην αντιπολίτευση να αντιδρούμε με σθένος και άμεσα στην έλλειψη διαφάνειας, στην ανακολουθία, στην αλαζονεία , στον αυταρχισμό, στο «μαγείρεμα» και στα παιχνίδια που παίζονται εναντίον πολλών πολιτών και κάποιων εργαζομένων προς όφελος συγκεκριμένων και ολίγων.

Ίσως ο κύριος πρόεδρος να μη γνωρίζει τι είναι να περιμένει κάποιος νέος ή κάποιος άνεργος  μια προκήρυξη μήνες ή και χρόνια για να πιάσει μια αξιοπρεπή δουλειά. Από την αρχή της ανάληψης καθηκόντων της παρούσης δημοτικής αρχής είχαμε και έχουμε όπου χρειαστεί αντιπαράθεση με επιχειρήματα. Έτσι πράτταμε , έτσι πράττουμε και έτσι θα πράττουμε στην ΚΕΔΑ και όπου απαιτηθεί.

 Στην αρχή ζητήσαμε να ενημερωθούμε για το δρώμενο του Ιωάννη Καποδίστρια , ακόμα περιμένουμε απάντηση!

Ρωτήσαμε για ποιον λόγο δεν τιμήθηκαν  ΟΛΟΙ  οι Αιγινήτες ήρωες του 1821, ακόμη να μας απαντήσουν.

Ρωτήσαμε και προτείναμε ένα μέλος της αντιπολίτευσης να είναι παρόν στην Επιτροπή παραλαβής προμηθειών και υπηρεσιών βάσει του νόμου 4412/2016. Δυστυχώς, ο πρόεδρος μας απέκλεισε, διαπράττοντας μέγα σφάλμα… Σημαίνει ότι κάτι έχει να κρύψει!

 Στη συνέχεια,    ως αντιπρόεδρος ψηφισμένος από το ΔΣ Αίγινας , δεν συμμετέχω στις επιτροπές για έλεγχο στους λογαριασμούς τραπεζών της ΚΕΔΑ, όπως συμμετείχαν άλλοι αντιπρόεδροι της ΚΕΔΑ.
Άραγε, τι κρύβει ο κ.Πτερούδης στις τράπεζες;

Σε σχετική ερώτησή μας, προς τον ίδιο στις 24-1-2022 , μας απάντησε 3 μήνες μετά (15-4-2022) με μισή απάντηση!

Απέναντι στα επιχειρήματα της παράταξής μας, λαμβάνουμε ως απαντήσεις «δεν ευθυνόμαστε εμείς , αλλά οι προηγούμενοι», κλάψες, μουρμούρες , εμπάθειες και μικροψυχίες! Όλα αυτά από τους επαγγελματίες πολιτικούς καριέρας.

Δυστυχώς, η παρέα που διοικεί τον Δήμο είναι ακραίοι προχειρολόγοι στον πολιτισμό αλλά και σε άλλους τομείς του Δήμου , είναι ακραίοι ημιμαθείς στον πολιτισμό και απαντούν με ψέματα και μικροψυχία.
Και όταν απαντάνε.

Η προκήρυξη για το λαογραφικό μουσείο Αίγινας δεν έχει καμία σχέση με τις προκηρύξεις των αρχαιολογικών χώρων της Αφαίας και της Κολώνας.

Άλλο η καθαριότητα   κ.Πτερουδη , άλλο η ΚΕΔΑ , και άλλο το .Δ.Σ…

Όταν είχε συγκληθεί η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αίγινας με θέμα της ημερήσιας διάταξης τον προϋπολογισμό της και το ετήσιο σχέδιο δράσης της ΚΕΔΑ, υπερψηφίσαμε με επιχειρήματα. Τότε ο κ.Πτερούδης είπε ότι ο κ.Τζίτζης τα είπε πολύ καλά και δεν χρειαζόταν να συμπληρώσει κάτι παραπάνω. Όμως, ο κ. Πτερούδης της Οικονομικής Επιτροπής επί του προϋπολογισμού και ο κ. Πτερούδης στο ανακριβές δελτίο τύπου είναι διαφορετικό πρόσωπο!

 Ο… «δεύτερος» κύριος Πτερούδης του δελτίου τύπου και όχι της οικονομικής επιτροπής έχει μείνει σε μια άλλη παλιά εποχή . Αυτή την τριετία, η Αίγινα στο Δήμο, στο Λιμενικό Ταμείο, στην ΚΕΔΑ και σε συγκεκριμένες υπηρεσίες της ανήκει όχι σε όλους αλλά, στις απευθείας αναθέσεις και  στις προσλήψεις ημετέρων.

 Δεν αποτελείτε το καινούργιο, το ΚΑΛΥΤΕΡΟ  κύριε Πτερούδη, αυτό που θα έδινε σε όλους τους πολίτες και σε όλους τους άνεργους μια ευκαιρία για δουλειά. Δεν είστε αυτό που θα πρόσφερε εργασία σε όλους ανεξάρτητα από την πολιτική τους επιλογή το 2019. Είστε πλέον εκπρόσωπος του παλαιού, της παλιάς εποχής. Είστε ο σημαιοφόρος της παλαιάς εποχής στη νέα εποχή που ζούμε.
Το προεδριλίκι και το αντιδημαρχιλίκι έχει γίνει επάγγελμα για ορισμένους και όχι προσφορά στα κοινά της Αίγινας.

Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο κύριε Πτερούδη.
Για εσάς, το «μαγείρεμα» θέλει ησυχία και ψάχνετε καλούς σεφ, όπως στην επιτροπή παραλαβής προμηθειών της ΚΕΔΑ, που αποκλείσατε την αντιπολίτευση με «δημοκρατικές» διαδικασίες.
Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο στην εμπάθεια, στην κακία, στη μικροψυχία και στα ψέματα.

Σας ψηφίσαμε σχεδόν σε ΟΛΑ  τα θέματα που φέρατε ως πρόεδρος – εκτός από ένα που επιλέξατε να μην συμμετέχει η ΚΕΔΑ σε πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, τη στιγμή που συμμετέχει ο Δήμος και όλα τα νομικά πρόσωπα σε αυτά- γιατί είπατε ότι η ΚΕΔΑ είναι επιχείρηση και δεν το χρειάζεται.

Όμως, κύριε Πτερούδη, η ΚΕΔΑ είναι κοινωφελής δημόσια επιχείρηση και όχι ιδιωτική που ανήκει σε εσάς ή σε κάποιους άλλους.
Εμείς σας καταθέσαμε τις προτάσεις , τις βελτιώσεις που προτείνουμε να γίνουν στον πολιτισμό της Αίγινας, στο δημοτικό θέατρο, για ένα νέο ανοικτό θέατρο και το σημαντικότερο: συμφωνήσαμε να γίνει μια μελέτη για τις όποιες προσλήψεις.

Εσείς μάλιστα ανακοινώσατε από μόνος σας την προκήρυξη !Δυστυχώς, μας δείξατε ότι σας ενδιαφέρουν οι επερχόμενες εκλογές για άλλη μια φορά. Αποκλείσατε κάποιους χωρίς να τους ακούσετε πρώτα! Στην Αίγινα το 2022 δεν έχουν όλοι οι άνεργοι το ίδιο δικαίωμα στην εργασία;
 
 K. Πτερούδη, η Αίγινα αργά ή γρήγορα θα μπει σε μια νέα εποχή που θα διαθέτει εργασία σε όλους και θα αντικρίζει όλους τους πολίτες ισότιμα και όχι ανάλογα με τη ψήφο τους στις δημοτικές εκλογές.

Αντιπρόεδρος ΚΕΔΑ
Φίλιππος Τζίτζης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png