Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εβδομάδα εθελοντισμού και δράσεων για τον Πεζοπορικό Τουρισμό της Αίγινας.Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εβδομάδα εθελοντισμού και δράσεων για τα Μονοπάτια Πολιτισμού Αίγινας (8 - 15/5). Με την επίμονη καθημερινή εργασία 20 εθελοντών από τη Θεσσαλονίκη και την Αίγινα, ξαναζωντάνεψε το παλιό μονοπάτι Ψαχνή - Μπενάκηδες.

Με αυτή τη διαδρομή ενώθηκε το λιμάνι της Αίγινας με το υφιστάμενο δίκτυο των παλιών μονοπατιών, στα πλαίσια μιας προσπάθειας για την πρόσβαση στο δίκτυο και από τα 4 λιμάνια της Αίγινας. Αυτό μελλοντικά, μπορεί να επιτρέψει στο νησί να πάρει εγχώρια και διεθνή πιστοποίηση.

Επίσης, συνεργασίες σαν αυτή που έγινε με τους εκ Θεσσαλονίκης εθελοντές του Trace your Eco, προβάλλουν το δίκτυο της Αίγινας και την εντάσσουν στους προορισμούς του εγχώριου πεζοπορικού τουρισμού, που τα τελευταία χρόνια ανθίζει στην Ελλάδα σε συνδυασμό με την πολιτιστική κληρονομιά κάθε τόπου. Γι’ αυτό ευχαριστούμε πολύ όλους αυτούς που πρόβαλαν τον πολιτισμό της Αίγινας κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Συμμετείχαν οί Σύλλογοι Γυναικών Αίγινας, Παχιαράχης «το Ελλάνιον Όρος» καθώς και οι κυρίες Όλγα Παπαδοπούλου, Ξένη Πετρίτου Τριανταφύλλου, Ντίνα Χατζίνα.

Ευχαριστούμε την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αίγινας για τη συνδιοργάνωση. Για την υποστήριξή τους ευχαριστούμε την Επαγγελματική Ένωση, την Saronic Ferries καθώς και το ξενοδοχείο Ίριδες, καθώς και τις επιχειρήσεις Σκοτάδης, Μούρτζης και Νόντας για την προσφορά τους.

Τέλος ευχαριστούμε το Δημήτρη Μπόγρη, που μας έδειξε το μονοπάτι και όλους τους εθελοντές που το καθάρισαν.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png