Αίτημα σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου για την αναπροσαρμογή του τιμολογίου ύδρευσης.

Δελτίο Τύπου.
Έντονο και δικαιολογημένο είναι το ερώτημα που θέτουν πολλοί συμπολίτες μας για την καθυστέρηση εφαρμογής νέου μειωμένου τιμολογίου ύδρευσης.

Ο υποθαλάσσιος αγωγός είναι το έργο που ανέμεναν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αίγινας, ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους καλό και επαρκές νερό σε προσιτή τιμή. Ο υποθαλάσσιος αγωγός λειτουργεί από τα τέλη Ιανουαρίου 2022 και το υπέρογκο κόστος μεταφοράς του νερού με τα υδροφόρα πλοία δεν υφίσταται πλέον. Η Διοίκηση του Δήμου όμως, αδικαιολόγητα, δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα που επανειλημμένως έχουμε θέσει για την συζήτηση και εφαρμογή του νέου μειωμένου τιμολογίου.
Η διατήρηση του παλαιού αυξημένου τιμολογίου είναι άδικη, αδικαιολόγητη και παραβιάζει την αρχή της ανταποδοτικότητας.

Θεωρούμε αναγκαία την μείωση των τελών ύδρευσης. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να καταβληθεί προσπάθεια και μείωσης της τιμής αγοράς του νερού από την ΕΥΔΑΠ, ώστε η τιμή που θα φτάνει στον καταναλωτή της Αίγινας  να εξισορροπηθεί με την τιμή του λεκανοπεδίου της Αττικής.             Για να σταματήσει επιτέλους αυτή η αδικαιολόγητη απροθυμία της Διοίκησης του Δήμου να ενημερώσει και να ψηφίσει νέο τιμολόγιο του νερού, Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αποφασίσαμε να ζητήσουμε την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με Θέμα:

«Ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων, υποβολή προτάσεων και λήψη απόφασης σχετικά με την λειτουργία της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Αίγινας στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν γενικότερα και κυρίως στα οικονομικά δεδομένα, από την λειτουργία του υποθαλάσσιου αγωγού».

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη συζήτηση του Θέματος θεωρείται απολύτως αναγκαία και πρέπει να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png