Ερώτηση του βουλευτή Νικόλαου Μανωλάκου, για την Έγκριση προσθήκης τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας.

Νικόλαος Μανωλάκος - Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ. Δελτίο Τύπου.

Η ένταξη τομέα «Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων» στο ΕΠΑΛ της Αίγινας, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του νησιού.

Ήδη από τον περασμένο Μάιο, με Ερώτησή του προς την Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Α΄ Πειραιά & Νήσων Νίκος Μανωλάκος, είχε αναδείξει το ζήτημα αυτό, αναφερόμενος, μάλιστα σχετικά, τόσο στην ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας όσο και στην θετική εισήγηση του αρμόδιου ΣΣΠΑΕ.

Με την υπ’αριθ. Φ20/76562/Δ4 Απόφαση, περί καθορισμού Τομέων και Ειδικοτήτων ανά Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.- Π.ΕΠΑ.Λ.) για το σχολικό έτος 2022-2023, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β΄ 3201/22-06-2022, η αρμόδια Υφυπουργός Παιδείας καθόρισε τους τομείς σπουδών στα ΕΠΑΛ της χώρας για το σχολικό έτος 2022-2023, χωρίς να περιλάβει, κατ’αρχάς, τον Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας.

Ωστόσο, το γεγονός ότι, μέχρι σήμερα, ο Βουλευτής δεν έχει λάβει αρνητική απάντηση στην Ερώτησή του, αφήνει περιθώρια αιδιοδοξίας για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Σε κάθε περίπτωση ο Νίκος Μανωλάκος θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος και, αν χρειαστεί, θα παρέμβει εκ νέου με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Το κείμενο της Ερώτησης παρατίθεται αυτούσιο ακολούθως :
 Πειραιάς, 03/05/2022

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Έγκριση προσθήκης τομέα «Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων» στο ΕΠΑΛ Δήμου Αίγινας»

Κυρία Υπουργέ,
Όπως έχω πληροφορηθεί και ασφαλώς είναι γνωστό και στο Υπουργείο σας, με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας έχει, ήδη από εξαμήνου, εγκρίνει εισήγηση του Δημάρχου Αίγινας, περί προσθήκης Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας. Ομοίως, το αρμόδιο ΣΣΠΑΕ έχει εισηγηθεί θετικά για την προσθήκη του εν λόγω τομέα στο ΕΠΑΛ της Αίγινας.

Από τα παραπάνω, προκύπτει σαφώς, ότι η διαδικασία, που προβλέπεται για την υποβολή προτάσεων σχολικών μεταβολών, αναφορικά με τον τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων του ΕΠΑΛ Αίγινας έχει ήδη προχωρήσει, εκφράζοντας, έτσι, με τον πλέον εμφαντικό τρόπο, ένα πάγιο αίτημα, πολλών ετών, της τοπικής κοινωνίας της Αίγινας.

Ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους 2022-2023 και της επικείμενης διαδικασίας εγγραφής των μαθητών είναι δεδομένο ότι η ένταξη Τομέα Ναυτιλιακών Σπουδών στο ΕΠΑΛ Αίγινας, θα ενισχύσει τη νησιωτικότητα και θα προσφέρει επιλογές σταδιοδρομίας και προοπτικές εξέλιξης στους νέους και τις νέες του νησιού στον τομέα της Ναυτιλίας.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

Προτίθεται το ΥΠΑΙΘ να ολοκληρώσει την προβλεπόμενη διαδικασία «Μεταβολής Σχολικής Μονάδος Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022-2023», αναφορικά με την προσθήκη Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο 1ο ΕΠΑΛ Αίγινας, ώστε το προσεχές σχολικό έτος να λειτουργήσει στο ΕΠΑΛ Αίγινας ο εν λόγω τομέας;

Ο Ερωτών
Νικόλαος Μανωλάκος
Βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Ν.Δ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png