Αίγινα εν Δράσει: "Δεν συμμετέχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 12-7-2022, διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά της Δημοτικής αρχής".

Δημοτική Παράταξη "Αίγινα εν Δράσει". Δελτίο Τύπου.
Οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού "Αίγινα εν Δράσει" δεν συμμετέχουμε στο Δημοτικό  συμβούλιο της  12-7-2022, διαμαρτυρόμενοι για την συμπεριφορά της Δημοτικής αρχής (με την αποχώρηση του Δημάρχου και του αρμόδιου Αντιδημάρχου ύδρευσης), στην  τελευταία συνεδρίαση- που έγινε έπειτα από τη πίεση 13 Δημοτικών συμβούλων-της Αντιπολίτευσης και αφορούσε συζήτηση για  τον καθορισμό νέου τιμολογίου ύδρευσης σύμφωνα  με τα νέα οικονομικά δεδομένα. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης κατατέθηκε τεκμηριωμένη πρόταση, από Δημοτικούς Συμβούλους της Αντιπολίτευσης, που με απόλυτα οικονομικά στοιχεία καθόριζε την νέα τιμή του νερού σε κάθε κλίμακα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι λίγο πριν λήξει η συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Δήμαρχος πριν αποχωρήσει, είχε ανακοινώσει ότι θα καταθέσει πρόταση για την τιμή του νερού στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου μας το αργότερο ως τις 10 Ιουλίου.

Θυμίζουμε στους κατοίκους του Νησιού μας ότι από τα μέσα του Φλεβάρη έχει σταματήσει η μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία και έχει μειωθεί πολύ το κόστος χρήσης  του νερού. Παρά ταύτα,  6 μήνες αργότερα και παρά τις συνεχείς ενοχλήσεις της αντιπολίτευσης, η τιμή του νερού  παραμένει σε υψηλό κόστος  Σύμφωνα δε με την πρόταση της αντιπολίτευσης η τιμή του νερού στην πρώτη κλίμακα κατανάλωσης που αφορά το 53% των υδροληπτών, μειώνεται κατά 44%.

Να επισημάνουμε ότι το τιμολόγιο ύδρευσης είναι   ανταποδοτικό  (δηλ. η τιμή καθορίζεται  από την αγορά του νερού, τα έξοδα προσωπικού και το κόστος συντήρησης του δικτύου).

Ειλικρινά δεν κατανοούμε  την στάση της Δημοτικής Αρχής πάνω στο θέμα αυτό και ακόμη δεν έχουμε το νέο τιμολόγιο νερού σύμφωνο με τα νέα οικονομικά δεδομένα.

Για τους ανωτέρω λόγους καταγγέλλουμε το γεγονός αυτό, στους κατοίκους της Αίγινας  και  προχωράμε σε διαμαρτυρία με την αποχή μας από το Δημοτικό συμβούλιο της 12-7-2022.

Καλούμε τους κατοίκους του Νησιού μας  να διαμαρτυρηθούν για την ανεύθυνη αυτή στάση της Δημοτικής αρχής.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png