Το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας σας προσκαλεί στην εναρκτήρια παράστασή του, την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

12 Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας σας προσκαλεί στην εναρκτήρια παράσταση  του, την Παρασκευή 22 Ιουλίου στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Η πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στην εποχή που η Αίγινα ήταν  το φυσικό σκηνικό για το γύρισμα πολλών ασπρόμαυρων ταινιών του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου. Πολλές ταινίες με νέους και εκκολαπτόμενους πρωταγωνιστές γυρίζονταν στο νησί. Μέσα από τις εικόνες των ταινιών, καρέ – καρέ αντικρίζουμε  την Αίγινα των δεκαετιών του ΄50 και  του ΄60 και τα πρόσωπα πολλών προγόνων μας που εθελοντικά έπαιξαν ως κομπάρσοι.

Σε ένα τοπίο διαφορετικό, με χωμάτινα στενά, πολλά κανάτια στοιβαγμένα για πώληση, με  τα καφενεία της παραλίας, τους αμαξάδες, τους μικροπωλητές, την παλαιά προβλήτα και τα πλοία της εποχής, τις παλιές ρεκλάμες στα καταστήματα, οι παλιές ταινίες αποτελούν έναν αδιάψευστο μάρτυρα της ομορφιάς και της απλότητας  του νησιού των χρόνων εκείνων. Άθελα γινόμαστε παρατηρητές των αλλαγών του τοπίου του νησιού και συγκρίνουμε το τότε με το σήμερα.

Ο κ. Ανέστης Κορνέζος έχει επιμεληθεί του αφιερώματος με τίτλο:

«Η Αίγινα στον ελληνικό κινηματογράφο 1958 -1966»

Στο δεύτερο μέρος της βραδιάς θα μας κρατήσουν μουσική συντροφιά οι Αιγινήτες μουσικοί Ζαχαρίας Παλαμίδης και Βασίλης Χαλδαίος με επιλογές από την έντεχνη και λαϊκή μουσική.

Είσοδος ελεύθερη.
Ώρα έναρξης 21.15.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png