Η Ρένα Δούρου για τη νέα δολιοφθορά του αγωγού της Αίγινας.

Δύναμη Ζωής. Ρένα Δούρου. Δελτίο Τύπου.
Επιτέλους ας αρθεί προ των ευθυνών της η Διοίκηση Πατούλη με τη λήψη μέτρων μετά και τη νέα δολιοφθορά του αγωγού της Αίγινας – Τρίτωσε το κακό.
Σημειώθηκε νέα απόπειρα δολιοφθοράς κατά του υποθαλάσσιου αγωγού υδροδότησης της Αίγινας. Πρόκειται για είναι ένα πολύ σοβαρό κι ευαίσθητο έργο, με υψηλό βαθμό τεχνικής δυσκολίας που απάλλαξε το νησί από τον αναχρονισμό των νερουλάδων, προστατεύοντας παράλληλα το δημόσιο συμφέρον.

Η Δύναμη Ζωής, ως Διοίκηση στην Περιφέρεια Αττικής γνωρίζοντας όλα τα ανωτέρω, τόλμησε και προχώρησε στην κατασκευή αυτού του ζωτικής σημασίας για την Αίγινα, κορυφαίου έργου. Παρέδωσε έτσι σχεδόν κατασκευασμένο τον αγωγό στην επόμενη Περιφερειακή Αρχή Πατούλη, στο εργοτάξιο της Σαλαμίνας, έτοιμο για πόντιση στον πυθμένα του Σαρωνικού, με την παρότρυνση/συμβουλή για την ιδιαίτερη μέριμνα προστασίας του υποθαλάσσιου αγωγού.

Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2020 να λάβει χώρα η πρώτη δολιοφθορά με τρυπάνι, στο εργοτάξιο της Σαλαμίνας. Σύμφωνα με την απάντηση της Περιφέρειας σε γραπτή σχετική ερώτηση μας, ο ανάδοχος έκανε την καταγγελία στο Λιμεναρχείο Σαλαμίνας, αλλά το πόρισμα για την υπόθεση αυτή εδώ και σχεδόν δυόμισι χρόνια, αγνοείται. Επισημαίνουμε στο σημείο αυτό, ότι η Περιφέρεια δεν προχώρησε από τη μεριά της σε καταγγελία – γιατί άραγε;

Το γεγονός αυτό αποτελεί ένδειξη του μειωμένου ενδιαφέροντος της νέας Περιφερειακής Αρχής για ένα τόσο σοβαρό έργο. Αυτή η δολιοφθορά είχε, πέραν της οικονομικής επιβάρυνσης εκατομμυρίων, ως αποτέλεσμα και την καθυστέρηση της αποπεράτωσης του έργου για 10 τουλάχιστον μήνες.

Έκρηξη σημειώθηκε εξάλλου και πριν από περίπου 3 μήνες, από την πλευρά του Πέρανι της Σαλαμίνας. Η Δύναμη Ζωής αμέσως υπέβαλε σχετική ερώτηση, αναδεικνύοντας τη σημασία της ανάγκης προστασίας αυτής της τόσο κρίσιμης υποδομής. Μάλλον όμως σε ώτα μη ακουόντων καθώς το κακό τρίτωσε, όπως λέει κι ο λαός. Στις 19/7/22, διαπιστώθηκε κι άλλη δολιοφθορά, σε βάθος 14 μέτρων. Αυτή την φορά δεν έτυχε, πέτυχε και δεν ήταν παράνομοι ψαράδες, αλλά όλα δείχνουν ότι πρόκειται για δολιοφθορείς κανονικούς.

Εμείς έχουμε επισημάνει επανειλημμένως, ότι η φύλαξη του τόσο ευαίσθητου αυτού έργου, πρέπει να είναι σοβαρή και διαρκής, με φυσική παρουσία, με την άμεση συνδρομή του Λιμενικού Σώματος καθώς και όποιο τεχνικό μέσον απαιτείται. Γιατί δεν ζούμε σε μια ζούγκλα όπου επικρατεί το δίκαιο των πάσης φύσεως δολιοφθορέων και των πατρόνων τους

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής οφείλει επιτέλους να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων για την φύλαξη του υποθαλάσσιου αγωγού και την απρόσκοπτη υδροδότηση της Αίγινας.

Και ελπίζουμε ότι η Διοίκηση Πατούλη θα επιδείξει αντανακλαστικά, υποβάλλοντας, αυτή τη φορά μηνυτήρια αναφορά.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png