Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μαζί με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παναγιώτη Ηλία, επισκέφθηκαν το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας.

ΚΟΒ Αίγινας ΚΚΕ. Δελτίο Τύπου
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ μαζί με τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Παναγιώτη Ηλία, επισκέφθηκαν την Τρίτη 9 Αυγούστου το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο της Αίγινας, όπου συναντήθηκαν με τους πυροσβέστες, άκουσαν τους προβληματισμούς και συζήτησαν μαζί τους.

Στη συζήτηση αναδείχθηκαν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα. Τονίστηκε η αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού του μηχανολογικού εξοπλισμού με αυτοκίνητα νέων τεχνολογιών, καθώς δεν μπορεί η πυρόσβεση να συνεχίζει να γίνεται ακόμα με οχήματα απαρχαιωμένα τύπου «Στάγιερ» της δεκαετίας του ’70. Η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ατομικού εξοπλισμού όλων των πυροσβεστών με νέα μέσα και τεχνολογίες, που θα τους προστατεύει από τους πολλαπλούς κίνδυνους και θα διευκολύνει το έργο τους.

Ένα ακόμα σοβαρό θέμα που συζητήθηκε, καθώς οξύνεται κάθε χρόνο, είναι ότι μεγάλο ποσοστό του προσωπικού μεγαλώνει και εκ των πραγμάτων βγαίνει εκτός μάχης, καθιστώντας επείγον ζήτημα την ανάγκη γενναίων προσλήψεων νέου μόνιμου προσωπικού. Τέλος, συζητήθηκε το ξεσπίτωμα των πυροσβεστών με τις μεταθέσεις ανά την Ελλάδα και τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται στους ίδιους και στις οικογένειές τους, αλλά και οι εκατοντάδες απλήρωτες υπερωρίες και επιφυλακές.
Η αγανάκτηση επίσης είναι μεγάλη και για την κατάσταση του κτιρίου του κλιμακίου. Ο χώρος στάθμευσης των υπηρεσιακών οχημάτων είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, ο χώρος που οι πυροσβέστες περνούν τις 24ώρες βάρδιές τους, θυμίζει τριτοκοσμικές χώρες καθώς και μια σειρά άλλα προβλήματα που χρονίζουν, είναι γνωστά στην Δημοτική Αρχή,  αλλά δεν διορθώνονται. Επίσης αναφέρθηκε η ανάγκη να υπάρχει ένα στοιχειώδες κατάλυμα, αλλά και χημικές τουαλέτες στα πυροφυλάκια.

Τονίζουμε ιδιαίτερα τις σοβαρές ευθύνες που έχουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, των οποίων οι πολιτικές έχουν φέρει στη σημερινή τραγική κατάσταση το Πυροσβεστικό Σώμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η απαράδεκτη συμφωνία με την οποία το Πυροσβεστικό Σώμα συνδράμει και υπηρετεί τις ιδιωτικές εταιρείες αυτοκινητόδρομων, αεροδρομίων, με  προσωπικό που πληρώνεται από το κράτος.

Όμως και η γύμνια του κρατικού μηχανισμού δεν κρύβεται και φέτος καθώς πάνω από 10.000 στρέμματα έγιναν στάχτη μέχρι τις αρχές του περασμένου μήνα. Τα οργανικά κενά στην Πυροσβεστική είναι πάνω από 3.600, οι δασικές υπηρεσίες παραμένουν υποστελεχωμένες έως ανύπαρκτες, ενώ καμιά ουσιαστική μέριμνα δεν έχει ληφθεί για την πρόληψη.

Απέναντι στο εμπρηστικό «κοκτέιλ» της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ, που υποτάσσει στη λογική του κόστους - οφέλους την προστασία του περιβάλλοντος και της περιουσίας του λαού, προβάλλει η επιτακτική ανάγκη να βρίσκεται ο λαός σε επιφυλακή και αγωνιστική εγρήγορση για την προστασία και τη σωτηρία των δασών.

Το κλιμάκιο διαβεβαίωσε τους πυροσβέστες ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είναι δίπλα τους και στηρίζει τα αιτήματά τους καταθέτοντας Ερωτήσεις στη Βουλή, στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και προτάσεις για να λυθούν τα οξυμένα τους προβλήματα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png