Η ΚΕΔΑ για την ολοκλήρωση του 12ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας. Ευχαριστήριο.

ΚΕΔΑ. Δελτίο Τύπου.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 13 Αυγούστου 2022 το 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, που διοργάνωσε η Κ.Ε.Δ.Α. στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου έχει καθιερωθεί ως ένας πολιτιστικός θεσμός τα τελευταία 12 χρόνια και έχει κατορθώσει να παρουσιάζει στο θεατρόφιλο κοινό της Αίγινας παραστάσεις επαγγελματικών θιάσων, που περιοδεύουν κάθε καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Τη διοργάνωση αυτή υποστηρίζει με την μεγάλη ανταπόκρισή του το κοινό της Αίγινας κάθε χρόνο. Το κοινό στηρίζει το Φεστιβάλ, κάτι που απέδειξε και τις προηγούμενες δύσκολες χρονιές της πανδημίας. Το Φεστιβάλ κατόρθωσε να ξεπεράσει τις δυσκολίες του 2020 και του 2021 και να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα παραστάσεων στους σταθερούς και συνεπείς φίλους του.

Φέτος, το πρόγραμμα περιελάμβανε δώδεκα βραδιές.

Η πρεμιέρα του Φεστιβάλ έγινε με ένα αφιέρωμα στην κινηματογραφική Αίγινα, προβάλλοντας σκηνές – στιγμιότυπα από ελληνικές ταινίες που έχουν γυριστεί στο νησί την περίοδο 1958 -1966. Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με τους Ζαχαρία Παλαμήδη και Βασίλη Χαλδαίο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Επίσης φιλοξενήθηκε παραγωγή – προσφορά από την Περιφέρεια Αττικής (Ο καπετάν Μιχάλης) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τα θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν κατάφεραν να ικανοποιήσουν διαφορετικές προτιμήσεις και επιλογές του κοινού, χαρίζοντας αναψυχή, γέλιο, συγκίνηση, ευαισθησία, τροφή για σκέψη. Μα, πάνω από όλα, δύο ώρες χαλάρωσης και διαφυγής από τη ζοφερή πραγματικότητα/καθημερινότητα.

Πολλά, παλαιά και νέα, ονόματα του αθηναϊκού θεάτρου ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στη σκηνή που είχε στηθεί στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας: Θανάσης Κουρλαμπάς, Αμαλία Νίνου, Τάσος Γιαννόπουλος, Περικλής Λιανός, Δημήτρης Κανέλλος, Κωνσταντίνος Μπάζας, Ειρήνη Παπαδημάτου, Ορέστης Τρίκας, Ελένη Φίλιππα, Μανώλης Μαμαλάκης, Ελένη Μυλωνά, Αποστολία Σωτηρίου, Νικόλας Μίχας, Κωνσταντίνος Μπλάθρας, Χριστίνα Τασκασίδου, Κατερίνα Διδασκάλου, Σπύρος Πούλης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Μαρία Φιλίππου, Εύη Κολιούλη, Γιώργος Παράσχος, Αντώνης Καλομοιράκης (κατά χρονολογική σειρά παραστάσεων).

Ανάμεσα στις παραστάσεις του Φεστιβάλ Θεάτρου φιλοξενήθηκαν και τρεις παραγωγές για τους μικρούς θεατές με τους ηθοποιούς: Μαρία Καμακάρη, Ειρήνη Βασιλοπούλου, Δημήτρη Πιετρή, Άρη Μακρή, Κώστα Φραγκολιά, Έφη Κιούκη, Μανώλη Κονταξάκη, Ιωάννα Λαπέα, Περικλή Τσαμαντάνη, Γιώργο Παππά, Αλέξανδρο Παππά και Στέλλα Μπονάτσου.  

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έργα του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου αλλά και μεγάλα κλασσικά κείμενα όπως το «Έγκλημα και Τιμωρία» του Φ. Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία της κ. Όλιας Λαζαρίδου, τον «Καπετάν Μιχάλη» του Ν. Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία του κ. Μ. Ιωνά, αλλά και σύγχρονα νεοελληνικά έργα όπως «Η πόρνη από πάνω» του Αντώνη Τσιπιανίτη.

Τις παραστάσεις του Φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ένας μεγάλος αριθμός θεατών που πλησίασε τις 2.100, αριθμός αρκετά υψηλός σε σύγκριση και με προηγούμενες διοργανώσεις.
Την αφίσα του 12ου Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας κόσμησε μία μοναδική δημιουργία του Αιγινήτη εικαστικού κ. Νεκτάριου Αποσπόρη. Το «παγώνι» του εντυπωσίασε και προκάλεσε την προσοχή όλων με τα χρώματα και τους συμβολισμούς που κουβαλά μέσα στους αιώνες σε όλους τους λαούς, τους πολιτισμούς και τις θρησκείες.

Για τη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ ευχαριστούμε θερμά:

  • Την Περιφέρεια Αττικής τον Περιφερειάρχη κ. Γ. Πατούλη και τον κ. Χάρη Ρώμα Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού για την παραχώρηση της παράστασης «Ο καπετάν Μιχάλης» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
  • Τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αίγινας, για την παραχώρηση της αυλής του 2ου Δημοτικού Σχολείου.
  • Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας και τον πρόεδρο του κ. Στέλιο Θεριανό για την άδεια τοποθέτησης διαφημιστικού υλικού στο χώρο του λιμανιού.
  • Την Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας κ. Αρχοντούλα Γεωργοπούλου για τις διευκολύνσεις που παρείχε στο Φεστιβάλ.
  • Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αίγινας για την ολόθερμη στήριξή τους.
  • Την Κοινοπραξία Πλοίων Saronic Ferries για τη δωρεάν μετακίνηση των θιάσων από και προς Αίγινα.
  • Τους χορηγούς επικοινωνίας: Aegina Portal, Aegina Light, Saronic Magazine,
  • Τον κ. Νεκτάριο Αποσπόρη για την παραχώρηση του έργου του για την αφίσα του Φεστιβάλ.
  • Τους χορηγούς μας: «Αιάκειον», «Βιογεωπονική Αίγινας», «Γουδής Καταστήματα Ηλεκτρικών», «Εδεσματοπωλείο Πετρά», «Η Αγορά»,  «Κάππος Έτσι», «Μαριδάκι», «Μπάμπης» «Μούρτζης Παραδοσιακά Γλυκά», «Ναυτικό Όμιλο Αίγινας», «Ο Σκοτάδης», «Παντοπωλείον Πετρά», «Ρέμβη», «Φαρμακείον Σκαλτσιώτη» , «Φιλιούσης Family»
  • Την επιχείρηση «Φωτογραφία και Τέχνη» (Ανέστης Κορνέζος – Ειρήνη Κουνάδη) για την φωτογραφική κάλυψη των παραστάσεων
  • Τον κ. Γιώργο Στουραΐτη και τους υπευθύνους προπώλησης εισιτηρίων του Κέντρο Τύπου Αίγινας,
  • Τον κ. Παναγιώτη Καλαμάρα και τους υπευθύνους προπώλησης εισιτηρίων Λυχνάρι Deco & Art
  • Τους δημοτικούς υπαλλήλους που συνέβαλλαν στον καλλωπισμό της αυλής και στο στήσιμο της σκηνής
  • Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους: Μπήτρο Γιώργο – καλλιτεχνικό διευθυντή, Θεοδωράκου Μαρία, Λαβούτα Άρτεμι, Πρωτονοταρίου Σοφία, Σταυρίδου Μαίρη, Στουραΐτου Αγγελική, Τρικοπούλου Νένα, Χαρτοφύλακα Μάρθα.
  • Κυρίως τους θεατές του Φεστιβάλ, που στήριξαν με τη συμμετοχή τους τη διοργάνωση.
  • Τους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό των παραστάσεων που δούλεψαν για την προετοιμασία και παρουσίαση κάθε παράστασης.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας συνεχίζει για τη δέκατη τρίτη χρονιά του, επιμένοντας σταθερά στην ποιότητα και επιδιώκοντας συνεχώς την εξέλιξή του.

Έως την επόμενη φορά, λοιπόν!

Με εκτίμηση,

Νίκος Πτερούδης
Πρόεδρος
Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png