Επιστολή - χαιρετισμός, του βουλευτή Θοδωρή Δρίτσα στην ημερίδα του Αγροτικού Συλλόγου Αίγινας.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Χαιρετισμός Θοδωρή Δρίτσα, βουλευτή Α ́ Πειραιά & Νησιών, Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προς την ημερίδα που συνδιοργανώνουν σήμερα, Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, ο Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας και η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας, Περιφέρειας Αττικής / Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,
Αγαπητή κυρία Γενική Γραμματέα
Αγαπητές κυρίες, αγαπητοί κύριοι, που οργανώνετε και συμμετέχετε στη σημερινή ημερίδα,

Χαιρετίζω θερμά αυτήν την εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία σας και σας συγχαίρω γι’ αυτήν. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Με τιμά προσωπικά, όπως τιμά και τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Δυστυχώς δεν μπορώ να είμαι παρών, γιατί αύριο πρωί-πρωί θα αναχωρήσω από τον Πειραιά για να ανταποκριθώ σε δέσμευσή μου εκτός Αττικής.

Σας ενημερώνω ότι στην ημερίδα σας θα με εκπροσωπήσει ο Συντονιστής της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αίγινας, κύριος Παναγιώτης Πατσακιός.

Συγχαίρω τέλος, τον ομιλητή κ. Θεόδωρο Σαμούτη και τους κ.κ. Χριστακόπουλο, Βοϊδονικόλα, Αρβανίτη και Γατσαποστόλη με την ιδιότητά τους των ειδικευμένων για το θέμα υπηρεσιακών παραγόντων της Περιφέρειας Αττικής.

Κυρίες και κύριοι,
Ο «Εμπλουτισμός-βελτίωση του υδροφόρου ορίζοντα και περιορισμός της διάβρωσης των εδαφών», είναι όντως από τα πλέον κρίσιμα ζητήματα, μπροστά στην άμεση απειλή της κλιματικής κρίσης που είναι ήδη δραματικά παρούσα σε όλον τον πλανήτη και συνδέεται άμεσα με την προοπτική της αειφόρου και βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης, τόσο στην ηπειρωτική χώρα γενικότερα, όσο και στα νησιά μας ειδικότερα. Ορθότατα λοιπόν και μάλιστα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 13ου Φεστιβάλ Φιστικιού Αίγινας, επιλέξατε να αναδείξετε το ζήτημα της διαχείρισης των νερών και της υδροοικονομίας.

Η κλιματική κρίση, η διαχείριση των νερών, η υδροοικονομία και όλα τα παρεμφερή ζητήματα, επιθυμώ να σας διαβεβαιώσω ότι απασχολούν ιδιαίτερα και συστηματικά το κόμμα μας, στο πλαίσιο των άμεσων αλλά και μεσομακροπρόθεσμων επεξεργασιών μας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας στις νέες συνθήκες, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα (αγροτική παραγωγή, κτηνοτροφία, αλιεία κ.λπ.).
Ως κυβέρνηση από το 2015 έως το 2019, εντάξαμε 32 μεγάλα αρδευτικά έργα, όπως ταμιευτήρες και δίκτυα, στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με πλήρη χρηματοδότηση 100%.

Τώρα υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανασυγκρότησης. Πιστεύουμε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ενωθούν δυνάμεις κοινωνικές και πολιτικές, να κατατεθούν μελετημένες προτάσεις και να διεκδικηθούν με όλους τους τρόπους. Δυστυχώς, χωρίς να επιθυμώ να υπεισέλθω αυτή τη στιγμή σε αντιπολιτευτική κριτική, εκδηλώνονται επιλογές της σημερινής κυβέρνησης, στις οποίες εμφανέστατα η προτεραιότητα  δεν δίδεται στον μεσομακροπρόθεσμο σχεδιασμό, στην επιστήμη και στη συμμετοχή των άμεσων παραγωγών, αλλά αντίθετα δίδεται η προτεραιότητα στο «έργο», δηλαδή στις εργολαβικές συμβάσεις, συχνά μάλιστα με απευθείας αναθέσεις για αρδευτικά έργα, υπερκοστολογημένα με την διαδικασία των ΣΔΙΤ. Θεωρούμε αυτές τις επιλογές αναποτελεσματικές και σε μεγάλο βαθμό καταστροφικές.

Θέσεις μας είναι:

1. Η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας για τη λελογισμένη χρήση του αρδευτικού νερού (υδροοικονομία).
2. Τα μικρά παρεμβατικά έργα εξοικονόμησης νερού.
3. Τα μεγαλύτερα αρδευτικά έργα ταμίευσης και θωράκισης απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής όπως η παρατηρούμενη μείωση των ωφέλιμων βροχοπτώσεων.
Με αυτές τις βασικές σκέψεις και τις συνοπτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σας συγχαίρω για μία ακόμα φορά για τη διοργάνωση την ημερίδας, για την επιτυχία της οποίας είμαι βέβαιος και την εύχομαι και σας δηλώνω ξανά, τη γνωστή σε εσάς διαρκή διαθεσιμότητά μας για τα προβλήματα που σας απασχολούν και τα οποία με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και εγκυρότητα τα μελετάτε και τα αναδεικνύετε. Θα περιμένω τα ενδιαφέροντα πορίσματα της ημερίδας, ειδικά σε ότι αφορά τον άμεσο σχεδιασμό για την Αίγινα και για τα άλλα νησιά της Περιφέρειας Αττικής.

Σας χαιρετώ!

Με εκτίμηση,
Θοδωρής Δρίτσας
Βουλευτής Α ́ Πειραιά & Νησιών
Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας
της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png