Φωτογραφικό Εργαστήρι Αίγινας. Τα μαθήματα ξεκινούν την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, στον Μορφωτικό Σύλλογο Αίγινας "Καποδίστριας".

Φωτογραφικό Εργαστήρι Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Η φωτογραφία και η ζωγραφική είναι δύο τέχνες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους, αφού ασχολούνται και οι δύο με την εικόνα και την αισθητική. Η σύνδεση των δύο τεχνών είναι κατά βάση η απεικόνιση σε ένα κάδρο με όλους τους εξ΄ορισμού κανόνες τους.

Τα κοινά στοιχεία μεταξύ τους είναι εμφανή(σύνθεση, προοπτική,…) και ενώ στην αρχή η φωτογραφία δανειζόταν τα περισσότερα στοιχεία από την ‘’μαμά’’ ζωγραφική, ήρθε η ώρα που η φωτογραφία βρήκε την αυτονομία της στην τέχνη. Από τότε η καθεμία παίρνει στοιχεία από την άλλη με αποτέλεσμα να μην τελειώνει αυτό το πάρε δώσε. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ανρί Καρτιέ Μπρεσόν (ο ''πατέρας'' της φωτογραφίας) ξεκίνησε με την Ζωγραφική.  

Το φωτογραφικό εργαστήρι του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας ο ''Καποδίστριας'' για την φετινή χρονιά 2022-΄23, καινοτομεί και ανοίγει έναν ζωντανό διάλογο ανάμεσα στις δύο τέχνες σε όλες τις πτυχές τους(κινήματα, τεχνικές, οπτική, σημειολογία,…). Το εργαστήριο απευθύνεται σε αρχάριους στη φωτογραφία και στη ζωγραφική, αλλά και σε προχωρημένους. Θα γίνονται μαθήματα πάνω στη τεχνική της φωτογραφίας και της ζωγραφικής. Θα αναλύουμε θέματα κοινά στην τεχνική, αισθητική και στην θεωρητική τους πλευρά(σημειολογία της εικόνας,καλλιτεχνικά κινήματα,...). Σε αυτά τα εργαστήρια θα υπάρχει η πρακτική για την κάθε μία τέχνη, όπως εξορμήσεις στην φύση και στο εργαστήριο, με λήψη φωτογραφιών και ελεύθερο σχέδιο, αλλά και επισκέψεις φωτογράφων ανοικτές στο κοινό για φέτος.

Στο τέλος θα πραγματοποιήσουμε έκθεση-έκπληξη παντρεύοντας τις δύο τέχνες σε ένα - ελπίζουμε- ενδιαφέρον παιγνίδι. Ελπίζουμε να κάνουμε και το καθιερωμένο cheap photo art πριν τα Χριστούγεννα για φιλανθρωπικούς σκοπούς(βάζοντας ίσως και ζωγράφους στην έκθεση).

Το φωτογραφικό εργαστήρι κρατάει το φωτογραφικό του χαρακτήρα αλλά η συνεργασία με μία άλλη τέχνη όπως είναι η ζωγραφική έχει να μας αποκαλύψει πολλά μυστικά και εκπλήξεις.

Τα μαθήματα φωτογραφίας θα κάνει ο φωτογράφος Άρης Παύλος(δημιουργός του εργαστηρίου-16η χρονιά φέτος-με φωτογραφικές σπουδές και πολυετή εμπειρία στην φωτογραφική εκπαίδευση) και τα μαθήματα Ζωγραφικής θα κάνει η Κυριακή Χριστακοπούλου διακεκριμένη καλλιτέχνης με πολλές εκθέσεις στο ενεργητικό της.

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη 18.00-20.00 στο χώρο του Μορφωτικού συλλόγου και ξεκινάμε από την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022.

Πληροφορίες: 6934793002(Άρης Παύλος)


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png