Το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Αίγινας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων του Προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι", για τον μόνιμο διορισμό τους.

Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Αίγινας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζόμενων του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», για τον μόνιμο διορισμό τους.

Οι τρεις εργαζόμενες του Δήμου μας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στηρίζοντας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες για δεκατρία χρόνια στην Αίγινα. Συνέχισαν να στηρίζουν τους ανθρώπους αυτούς στα δύσκολα χρόνια του κορονοιού, δουλεύοντας στην πρώτη γραμμή στο νησί μας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους συνεχώς και αδιαλείπτως.

Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα κοινωνικής πολιτικής που εφάρμοσε η Τοπική Αυτοδιοίκηση εδώ και είκοσι χρόνια με εξαιρετικά αποτελέσματα στην υποστήριξη αδύναμων κοινωνικών ομάδων. Πρέπει με κάθε τρόπο να συνεχιστεί η εφαρμογή του, με τους ανθρώπους που το στήριξαν τόσα χρόνια, με συνέπεια και αυταπάρνηση.

Με αφορμή την υπ΄αριθμ. 1548/2022 απόφαση που εξέδωσε το ΣτΕ, που ακυρώνει εν μέρει το διαγωνισμό, ήτοι την 4Κ/2020/13.05.2020 προκήρυξη του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) και καταργεί τη μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας για το 50% των θέσεων, το μέλλον των εργαζομένων στο πρόγραμμα αυτό είναι πλέον αβέβαιο.

Γι΄αυτό:

1. Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει άμεσα σε διαδικασίες για τον

διορισμό τους με βάση τους πίνακες διοριστέων που έχουν ήδη δημοσιευτεί στο ΦΕΚ εδώ και δύο μήνες, ώστε να δικαιωθούν οι εργαζόμενες που πρόσφεραν χρόνια στο Δήμο μας, καθώς και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι-ες σε όλους τους Δήμους της χώρας.

2. Ζητάμε την εισαγωγή ειδικής νομοθετικής ρύθμισης, για τον μόνιμο διορισμό του

συνόλου των ανθρώπων, που σήμερα υπηρετούν στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ως αναγνώριση της πολυετούς και μεγάλης προσφοράς τους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png