Ευχαριστήριο για την προσωρινή περίφραξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας.

2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
Από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου οι μαθητές, οι μαθήτριες, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό καθαριότητας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αίγινας απολαμβάνουμε ένα μεγαλύτερο προαύλιο που πλησιάζει ως προς τα όρια, το παλιό προαύλιο  που είχε το σχολείο μας. Η χαρά και η ικανοποίησή μας απερίγραπτες. Μετά από εννέα ολόκληρα χρόνια έφυγαν οι λαμαρίνες της ανασφάλειας και της ασχήμιας .Το σχολείο θα έχει τη δυνατότητα  δεύτερης εξόδου εάν χρειαστεί, θα έχει πρόσβαση να εισέλθει όχημα σε περίπτωση ανάγκης  αλλά κυρίως θα μπορέσει να διαμορφώσει μία αυλή ασφαλή, όμορφη, με γωνιές αθλητικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών για τις ώρες της Φυσικής Αγωγής και των διαλειμμάτων. Στις εποχές πίεσης που ζούμε όλοι, ο άνετος  και λειτουργικός χώρος ηρεμεί και αποσυμπιέζει. 

Επίσης υπάρχει ελεύθερη ορατότητα προς το Κυβερνείο. Αυτό το ιστορικό κτίριο που κοσμεί τη γειτονιά μας και που τόσο το στερηθήκαμε. Οι μαθητές στη διάρκεια της φοίτησής τους μάθαιναν τόσα για το κτίριο και την ιστορία του και δεν είχαν τη δυνατότητα της εικόνας του.

Δε θα ξεχάσω τη γενιά που φοίτησε στην Α΄τάξη τη χρονιά που ξεκίνησε η επισκευή του κτιρίου. Συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωνε ο Δήμος, πήραν βραβείο για ένα κολλάζ που έφτιαξαν με θέμα τον ερχομό του Καποδίστρια στην Αίγινα, σήμερα φοιτούν στην 

Γ΄ Γυμνασίου και μέχρι τώρα δεν είχαν την τύχη να δουν το κτίριο. Στερούσαμε από τους μαθητές μας αναμνήσεις, στοιχείο σημαντικό της ζωής και της μάθησης.

Παρά τις επανηλειμμένες, έγγραφες διαμαρτυρίες του προηγούμενου Διευθυντή του σχολείου όπως και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τον εργολάβο - ανάδοχο του έργου  και προς τον Δήμο Αίγινας, πέρασαν εννέα ολόκληρα χρόνια για να οδηγηθούμε στη τωρινή, προσωρινή λύση της περίφραξης του σχολείου.

Στις αρχές Ιουνίου η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αίγινας δέχτηκε αίτημά μας για επίλυση του προβλήματος, (προσωρινή περίφραξη μέχρι να τελειώσουν τα έργα στο Κυβερνείο με έξοδα που θα αναλάμβανε ο Δήμος Αίγινας),  να διαβιβαστεί στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου. Η Επιτροπή Παιδείας δέχτηκε και προώθησε το αίτημα. Ανέλαβε το Γραφείο Δημάρχου, με θέρμη και ιδιαίτερη επιμονή έτρεξε το θέμα και έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσκεψη κλιμακίου τεχνικών του Υπουργείου Παιδείας στον σχολείο τέλη Ιουλίου, αδειοδότηση του έργου και πολλές ευχαριστίες που αναλαμβάναμε το έργο της προσωρινής επίλυσης. Στη συνέχεια η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έκανε τη μελέτη και οι τεχνίτες ολοκλήρωσαν το έργο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους που εμπλέκονται στις Επιτροπές, Υπηρεσίες και Συλλόγους που προανέφερα. Η συνδρομή καθεμίας και καθενός  καθοριστική για την επίτευξη του στόχου. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Αίγινας που είχε τη βούληση και το έμπρακτο ενδιαφέρον της επιτυχούς ολοκλήρωσης του έργου.

Παρούσα σε όλες τις φάσεις και τις διαδικασίες μέχρι να επιτύχουμε τον στόχο μας, δυστυχώς απούσα από την ημέρα της μεγάλης χαράς λόγω ασθένειας που με ταλαιπωρεί ακόμη.


Η αν/τρια Δ/ντρια του σχολείου 

Γεωργοπούλου Αρχοντούλα



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png