H Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας για την εκδήλωση του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.
 
Το μεσημέρι της Κυριακής 15 Ιανουαρίου 2023 η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας πραγματοποίησε στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας, εκδήλωση με θέμα: 

“AΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ, Αλήθειες και ψέματα»
Με ομιλητές:
Τον Διονύση Τεμπονέρα,Δικηγόρο -Εργατολόγο μέλος της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και
Τον Γιώργο Γαβρίλη,πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά και πρ.αναπληρωτή πρόεδρο ΓΣΕΕ.

Μια   παρουσίαση ενημερωτική, απλή, κατανοητή που  έλυσε πολλές απορίες και έδωσε απαντήσεις στην παραπληροφόρηση που υπάρχει τα τελευταία χρόνια.

Ο  Διονύσης  Τεμπονέρας καυτηρίασε τις μεγάλες μειώσεις των συντάξεων από το 2010 μέχρι το 2014 επί κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστό 40%  και  την  κατάργηση της 13ης σύνταξης (δώρο Χριστουγέννων) και της 14ης (δώρο Πάσχα και επίδομα καλοκαιρινής άδειας). Δεν παρέλειψε όμως να επισημάνει και  τα αρνητικά του νόμου Κατρούγκαλου (2016) που έφερε μειώσεις στους νέους συνταξιούχους, υποχρεωτικές όμως  σε μια περίοδο μνημονίων για την επιβίωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Στάθηκε στην επαναφορά των ρυθμίσεων για την αιτιολογημένη απόλυση, για το 8ωρο, για τις βασικές αρχές των συλλογικών διαπραγματεύσεων, για τις δηλώσεις των ωραρίων  των υπερωριών,  στην ενδυνάμωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας καθώς και  στην εκκαθάριση και την απόδοση των συντάξεων, αλλά και όλων των λαθών που έχουν γίνει στον υπολογισμό  λόγω της αυτοματοποίησης των συντάξεων.

Τόνισε ότι μια  προοδευτική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα καταργήσει άμεσα τους νόμους Χατζηδάκη, ενώ θα υπάρξουν και άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις όπως:
Επαναφορά της  13ης σύνταξης,επιστροφή των  αναδρομικών σε επικουρικές και δώρα των συνταξιούχων, ουσιαστικές και πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις και αύξηση του αφορολόγητου στα 10.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Γαβρίλης συμπλήρωσε με εμφατικό τρόπο την ανάγκη της κινητοποίησης των εργαζομένων και του συνταξιοδοτικού κινήματος,φέρνοντας πρόσφατα παραδείγματα κινητοποιήσεων με θετική έκβαση.


Η εκδήλωση βιντεοσκοπήθηκε από το Aegina portal  και είναι προς διάθεση από το κοινό στην διεύθυνση:https://www.aeginaportal.gr/eidiseis/omilies/34436-asfalistiko-syntaksiodotiko-alitheies-kai-psemata-omilia-apo-tin-organosi-melon-syriza-p-s-aiginas

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:η Γεωργία Γεννιά,πρώην βουλευτής Α ´ Πειραιά και νησιών,ο Νίκος Γιαννούλης πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού φιστικοπαραγωγών Αίγινας,ο Σταμάτης Κατσόρχης,πρόεδρος του σωματείου εργατοϋπαλλήλων του Δήμου Αίγινας,ο Γιάννης Κληρονόμος,Γραμματέας του συλλόγου συνταξιούχων και εν ενεργεία ναυτικών και οι Δημοτικοί σύμβουλοι Μανώλης Λογοθέτης και Αντώνης Ντελής.
Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησαν ερωτήσεις από το κοινό. 



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png