Επερώτηση της Ρένας Δούρου, για τα έργα στο Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα.

Παράταξη "Δύναμη Ζωής". Ρένα Δούρου.

Η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή της Ρένας Δούρου, στο πλαίσιο των στοχευμένων έργων υποδομής, προγραμμάτισε, χρηματοδότησε και δημοπράτησε την ανακατασκευή κι επέκταση των Λιμανιών της Πέρδικας και της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα.

Στόχος η αναβάθμιση και βελτίωση  των υφιστάμενων υποδομών, προκειμένου να αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στο θαλάσσιο τουρισμό με παράλληλη αύξηση των θέσεων προσόρμισης σκαφών  αναψυχής, αλιευτικών, αλλά και ημερόπλοιων και ταχύπλοων πλοίων που εκτελούν την συγκοινωνία προκειμένου να συνδεθούν τα νησιά του Αργοσαρωνικού μεταξύ τους και με τα Μέθανα.

Είναι προφανές ότι με την ολοκλήρωση των αναπτυξιακών αυτών έργων, θα βελτιωθεί αισθητά η ποιότητα ζωής κατοίκων κι επισκεπτών, η τοπική οικονομία και η ασφάλεια των σκαφών και των επιβαινόντων.

Ο προϋπολογισμός των σοβαρών αυτών έργων υποδομής για τα Λιμάνια της Πέρδικας και της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα ανήρχετο στο ποσόν των 7,8 εκ. €.

Σημειώνουμε ότι στον Προϋπολογισμό έτους 2023 η Διοίκηση έχει εντάξει πίστωση μόλις 250.000 €, όταν το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του έργου είναι 742.000 € περίπου.

Τα έργα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί και παραδοθεί σε πλήρη χρήση το αργότερο τον χρόνο που μας πέρασε, βάσει του προγραμματισμού, επ' ωφελεία των κατοίκων και των επισκεπτών.

Τα έργα στο Λιμάνι της Πέρδικας έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, ενώ τα έργα στο Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας καρκινοβατούν και όπως διαφαίνεται θα χαθεί και το ερχόμενο καλοκαίρι.

Υπάρχει δε το ενδεχόμενο νέας μεγάλης παράτασης του έργου, πράγμα αδικαιολόγητο δεδομένης της κρίσιμης σημασίας του έργου για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Τα έργα αυτά πρέπει να ολοκληρώνονται έγκαιρα για το καλό όλων και προς αποφυγήν αδικαιολόγητων υπερτιμήσεων και ταλαιπωρίας κατοίκων κι επισκεπτών.

Κατόπιν αυτών,

Επερωτάται η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής

(κατ’ άρθρο 16.2 του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής)

1.   Γιατί υφίσταται αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση η οποία είχε ως συνέπεια, σημαντικές βλάβες κατά το παρελθόν από θαλασσοταραχή, λόγω έλλειψης προστασίας;

2.   Πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί το έργο και ποια δέσμευση αναλαμβάνει η Διοίκηση ως προς αυτό;

3.   Υπάρχει πρόβλημα με την χρηματοδότηση του έργου για το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας στην Αίγινα;

4.   Προτίθεται η Διοίκηση να προβεί σε άμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, ώστε να  υπάρξει πίστωση που να καλύπτει το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του έργου;


Για την Παράταξη “Δύναμη Ζωής» 
Η επικεφαλής
Ρένα Δούρου



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png