Επιστολή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Σταμάτη Μαρμαρινού, για το τιμολόγιο ύδρευσης και το πρόσφατο Δελτίο Τύπου για τη μείωση του 50,50%.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Μπαίνοντας σε χρονιά δημοτικών εκλογών, παρακολουθούμε τον Δήμαρχο κύριο Ζορμπά να προσπαθεί να οικειοποιηθεί έργα άλλων, να γυρίζει σε πίτες αθλητικών σωματείων (προσωπικά 40χρονια στο γήπεδο, δεν έτυχε να τον συναντήσω), σε πίτες πολιτιστικών συλλόγων δίνοντας υποσχέσεις για χρήματα από το Ταμείο του Δήμου, σε πίτες κοινοτήτων τάζοντας τσιμεντοστρώσεις δρόμων και αυλών, θυμίζοντας πολιτικές εποχών που οι περισσότεροι έχουμε καταδικάσει.

Πρόσφατα ο κύριος Ζορμπας ανάρτησε δελτίο τύπου για την μείωση του τιμολογίου ύδρευσης.  Γι αυτό το τιμολόγιο και για να ειπωθούν τα πράγματα ο πως πραγματικά είναι, αισθάνομαι την υποχρέωση να κάνω γνωστά τα παρακάτω.  Η μείωση του 50,5% δεν είναι πραγματική, καθώς σε κάθε λογαριασμό υπάρχει πάγιο τέλος 4 ευρώ.  Γι αυτο το πάγιο μάλιστα, η αρχική πρόταση του δημάρχου που έφερε στην Οικονομική Επιτροπή, ήταν 8 ευρώ! Ήταν μια πρόταση εντελώς λάθος, που επιβάρυνε αδικαιολόγητα τους δημότες. Οι δικές μου αντιδράσεις και του κυρίου Κουκουλη μείωσαν αυτό το πάγιο.  Όλα αυτά μπορείτε εύκολα να τα δείτε ανατρέχοντας στις συνεδριάσεις της Ο. Ε του Δήμου. 

Να τονίσω ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης ζητούσαμε από την αρχή του 2022, οπότε και άρχισε να λειτουργεί ο υποθαλάσσιος, να προχωρήσει ο Δήμαρχος στο νέο τιμολόγιο. Ο κ. Ζορμπας όμως καθυστερούσε, προβάλλοντας αστήρικτες δικαιολογίες. Τον Ιούλιο του 2022 μάλιστα, 6 μήνες μετά την σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ κι ενώ οι δημότες πλήρωναν το νερό με την παλιά τιμή, έγινε με πρωτοβουλία της αντιπολίτευσης έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και πιεσαμε την διοίκηση για το νέο μειωμένο τιμολόγιο.

Σ' αυτή τη συνεδρίαση, ο Δήμαρχος και τα μέλη της διοίκησης αποχώρησαν εκτός του προέδρου και της κυρίας Κουκουλη.  Τελικά το θέμα ήρθε μετά κόπων και βασάνων στις 30 Αυγούστου.  Προσωπικά είμαι αντίθετος στην οριζόντια μείωση.  Θεωρώ πως οι μεγάλες καταναλώσεις έπρεπε να έχουν μικρότερη μείωση, ώστε να αποφύγουμε την κατασπατάληση ενός αγαθού όπως το νερό. Να θυμίσω επίσης πως η επιβεβλημένη μείωση του τιμολογίου ύδρευσης έγινε για ένα και μόνο λόγο.  Ο λόγος αυτός δεν είναι άλλος από την σύνδεση με την ΕΥΔΑΠ μέσω του υποθαλάσσιου αγωγού.  Ένα έργο που έγινε πραγματικότητα χάρη στις ενέργειες που έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου και η Περιφέρεια Αττικής. Η συμβολή του κ. Ζορμπα  στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου ήταν μηδαμινή. 

Με τιμή Μαρμαρινός Σταμάτης 
Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png