Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας για τη απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

 Στο σύντροφο Νεκτάριο Σαντορινιό

 Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ Αίγινας αποχαιρετά τον σύντροφο Νεκτάριο Σαντορινιό, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

 Ο Νεκτάριος Σαντορινιός γεννήθηκε το 1972 στη Ρόδο και καταγόταν από τη Σύμη. Ήταν παντρεμένος με τη Ματίνα Χατζημάρκου και πατέρας δύο παιδιών της Μελίνας και του Κωνσταντίνου.
Διπλωματούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, εργάστηκε στον τομέα των Περιβαλλοντικών Μελετών και ως υπεύθυνος παραγωγής μιας παραδοσιακής Ροδιακής αρωματοποιίας, ενώ από το 2000 ασχολήθηκε ως τεχνικός σύμβουλος για θέματα χρηματοδοτήσεων εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων στο Δήμο Ρόδου.
Από τα μαθητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε ως ενεργός πολίτης στην Αριστερά, κατόπιν ήταν μέλος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ενώ από το 2008 ως και το 2014 ήταν Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου. Διετέλεσε Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου (2012-2014) με την παράταξη «Πολίτες Κόντρα στον Καιρό» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (2013-2014).

Τον Ιανουάριο του 2015 εξελέγη βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, θέση στην οποία επανεξελέγη το Σεπτέμβριο του 2015.

Τον Νοέμβριο του 2016 ανέλαβε υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Τον Αύγουστο του 2018 ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θέση που διατήρησε έως τον Ιούλιο του 2019.

Στις εκλογές του 2019 επανεξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ήταν μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 έως και σήμερα.

Ο Νεκτάριος συνέδεσε το όνομά του με τις νησιωτικές πολιτικές που εφαρμόστηκαν από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το Μεταφορικό Ισοδύναμο, (εκδήλωση στην Αίγινα 11 Φεβρουαρίου 2019), ένα μέτρο που αναγνωρίζει στην πράξη την απομόνωση των νησιών-όπως συνήθιζε να δηλώνει- και προσφέρει μια μεγάλη “οικονομική ανάσα” στα αυξημένα έξοδα μετακίνησης επιβατών και προϊόντων.
Υπηρέτησε με συνέπεια, ήθος και ευθύνη τις αρχές της Αριστεράς και της Δημοκρατίας.
«Ήταν πάντα παρών σε ό,τι τον χρειάζονταν τα νησιά και οι νησιώτες, ακούραστος, με πείσμα και αγωνιστικότητα»

Σε χαιρετάμε σύντροφε και υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στο δρόμο που μας έδειξες, του αγώνα, των αξιών και των ιδανικών της αριστεράς.
Καλό σου ταξίδι.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png