Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Αττικής για τη συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Πατούλη, με τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά.

Περιφέρεια Αττικής. Δελτίο Τύπου.

Τα αναπτυξιακά έργα που είναι σε εξέλιξη στο νησί της Αίγινας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας καθώς και ο σχεδιασμός κοινών δράσεων με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας του νησιού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο της Αίγινας Γ. Ζορμπά. 

Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων Σ. Βοϊδονικόλας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας κ. Στέλιος Θεριανός, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης, η Μ. Μίσκα της Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, ο Δ. Δρόσης, Προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Αττικής και ο κ. Στράτος Παγωτέλης, Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Πειραιά και Νησών της Περιφέρειας Αττικής.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η εξέλιξη των έργων στο λιμάνι της Αγ. Μαρίνας το οποίο βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, καθώς απομένουν μόνο συγκεκριμένες εργασίες ανωδομής, με τον κ. Πατούλη να επισημαίνει πως μαζί με την ολοκλήρωση του λιμανιού της Πέρδικας, το οποίο είναι σε χρήση, το νησί αναβαθμίζεται σημαντικά σε λιμενικές υποδομές, απαραίτητες για την τουριστική του δυναμική. 

«Το έργο ολοκλήρωσης του λιμένα της Αγίας Μαρίνας εντάχθηκε στους οικονομικούς πόρους του ΠΔΕ. Τα έργα αυτά θα δώσουν μεγάλη ανάπτυξη στο νησί» τόνισε και πρόσθεσε:

«Σ΄αυτό το πλαίσιο έχω ζητήσει από τις υπηρεσίες μας να προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς, γιατί τα νησιά μας είναι η τουριστική προμετωπίδα της Αττικής μας».  

Παράλληλα ο κ. Ζορμπάς ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων λυμάτων και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Αίγινας που έχει κατατεθεί προς χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑ, καθώς και για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, που κατατέθηκε για χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Επιπρόσθετα ο Δήμαρχος της Αίγινας τόνισε την ανάγκη αναβάθμισης των οδικών αξόνων του νησιού και εισηγήθηκε το θέμα της προμήθειας με τοποθέτηση των πλωτών εξεδρών στο λιμάνι της Αίγινας, με την διαβεβαίωση από τον κ. Πατούλη για την επίσπευση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Επίσης εξετάστηκαν και άλλα θέματα όπως η υλοποίηση αθλητικών υποδομών, η επίσπευση των μελετών για την μονάδα επεξεργασίας βιοαποβλήτων και την παραγωγή compost, καθώς και για το έργο του ηλεκτροφωτισμού του αρχαιολογικού ναού της Αφαίας.

Στη συνέχεια ο κ. Τζίτζης αναφέρθηκε στην σημασία της τοπικής εορτής για την άφιξη και ορκωμοσία του πρώτη κυβερνήτη της χώρας, Ιωάννη Καποδίστρια, στην Αίγινα, ως πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας. Στο κλείσιμο της συνάντησης, ο Δήμαρχος προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Αττικής στην Αίγινα, ώστε να μπορέσει να δει από κοντά την πορεία των έργων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Στην Αίγινα υλοποιούμε έργα πνοής που μεταμορφώνουν το νησί. Τα δυο λιμάνια της Πέρδικας και της Αγ. Μαρίνας που υλοποιήθηκαν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας σε συνδυασμό και με άλλες δράσεις συμβάλλουν ουσιαστικά στην ισχυροποίηση του τουριστικού κεφαλαίου του νησιού. Η ανάπτυξη όλων των νησιών της Αττικής μας είναι στις προτεραιότητες μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τις στοχευμένες δράσεις μας». 

Από την πλευρά του ο κ. Ζορμπάς τόνισε  «Η δημοτική αρχή έχοντας ένα ξεκάθαρο όραμα για το νησί μας, έχει προχωρήσει στην κατάρτιση ενός σχεδίου με λύσεις και προτάσεις που ήδη τίθεται σε εφαρμογή. Είμαστε σε διαρκή επαφή με όλους τους φορείς για την επίσπευση των διαδικασιών δικαιοδοσίας τους».

Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png