Οι Σπορίτες Αίγινας σε συνεργασία με το Γυμνάσιο του Μεσαγρού  οργανώνουν τη ''Γιορτή των παραδοσιακών σπόρων''.

Οι Σπορίτες Αίγινας σε συνεργασία με το Γυμνάσιο του Μεσαγρού  οργανώνουν ''Γιορτή των παραδοσιακών σπόρων'' την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 στις 12 το μεσημέρι  στο πάρκινγκ δίπλα στο καφενείο του Σκάφωνα στο Μεσαγρό. Θα μοιρασθούν δωρεάν φυτά και σπόροι που ετοίμασαν οι μαθητές από το Γυμνάσιο του Μεσαγρού,  το 2ο δημοτικό σχολείο Αίγινας και οι Σπορίτες Αίγινας. (Η γιορτή γίνεται το μεσημέρι για να συμμετέχουν οι μαθητές στην διάρκεια των μαθημάτων τους). 

 Οι Σπορίτες Αίγινας σαν ομάδα έχουμε σκοπό  την διατήρηση και την διάσωση των παραδοσιακών σπόρων, με δράσεις στην Αίγινα εδώ και 18 χρόνια.

Συμμετέχουμε σαν ιδρυτικό μέλος, στο Δίκτυο  ΣΙΤΩ ένα Πανελλαδικό δίκτυο ανθρώπων και ομάδων για την διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών.

 Περιμένουμε παλιούς αγρότες του Μεσαγρού να μοιρασθούν εμπειρίες και αναμνήσεις τους, τους μαθητές να μας μιλήσουν για την εμπειρία τους με το σπορείο, μουσικούς που θα παίξουν στο κλείσιμο της γιορτής και επισκέπτες από όλο το νησί να πάρουν δωρεάν φυτά και σπόρους με σκοπό να μάθουν να καλλιεργούν και να κρατήσουν με την σειρά τους σπόρους. 

Σας περιμένουμε σ΄ αυτή την όμορφη γιορτή των σπόρων την  ''Γιορτή ζωής και χαράς''.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png