Παναγιώτης Κουκούλης: "Ακριβές, με καθυστέρηση και χωρίς πιστοποίηση ασφάλειας οι παιδικές χαρές της Αίγινας".

Παναγιώτης Κουκούλης. Δελτίο Τύπου.
Ακριβές, με καθυστέρηση και χωρίς πιστοποίηση ασφάλειας οι παιδικές χαρές της Αίγινας. 

Χωρίς πιστοποίηση ασφαλούς λειτουργίας είναι οι παιδικές χαρές της Αίγινας και το ακόμη χειρότερο είναι, ότι η Δημοτική Αρχή του κ. Γιάννη Ζορμπά δείχνει ότι δεν έχει ούτε την πρόθεση ούτε την προθυμία να προχωρήσει τις σχετικές διαδικασίες.

Στη λειτουργία μιας παιδικής χαράς, η ασφάλεια των παιδιών είναι πρωτεύον θέμα. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τον νόμο, όλες οι παιδικές χαρές πρέπει να διαθέτουν πιστοποίηση ασφαλούς λειτουργίας που εκδίδεται από ειδικευμένους φορείς. Από σχετική ερώτηση που υπέβαλα στον δήμαρχο, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 9/3/2023, προκύπτει ότι, όχι μόνο οι παιδικές χαρές του νησιού μας δεν έχουν αυτήν την πιστοποίηση, αλλά, όπως φάνηκε, δεν υπάρχει ούτε η πρόθεση να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες, ώστε να την αποκτήσουν. Οι παιδικές χαρές, στις οποίες γίνεται αυτό το διάστημα ανάπλαση και τοποθέτηση καινούργιου εξοπλισμού, είναι επίσης αδικαιολόγητα δαπανηρές για τον Δήμο και τους δημότες, ενώ γίνονται και με μεγάλη καθυστέρηση.

Αδικαιολόγητα δαπανηρές είναι, γιατί όλες οι πρόσθετες εργασίες για τη διαμόρφωση και την ανάπλαση των χώρων, πληρώθηκαν με χρήματα του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή αδράνησε με αποτέλεσμα η ανάθεση των εργασιών για την προετοιμασία των χώρων, αντί να ενταχθεί σε χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, όπως έκαναν οι άλλοι Δήμοι, στο Δήμο της Αίγινας κόστισε 138.350 €, στις τρεις (3) διαφορετικές αναθέσεις που έγιναν. 

Καθυστερημένες είναι, γιατί το έργο αυτό ξεκίνησε από τη Διοίκηση του Δημήτρη Μούρτζη και χρηματοδοτήθηκε με 200.000 € από το πρόγραμμα Φιλόδημος (έγκριση στις 6 Σεπτεμβρίου 2018). Η διοίκηση του κ. Ζορμπά έκανε τον διαγωνισμό για την προμήθεια και την τοποθέτηση του εξοπλισμού και η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε στις 12/5/2020. Σύμφωνα δε με τη σύμβαση, το έργο έπρεπε να παραδοθεί μετά από 7 μήνες, δηλαδή μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου 2020.

Ακολούθησε ένα γαϊτανάκι παρατάσεων σε όλα τα επιμέρους έργα, εξαιτίας καθυστερήσεων που δεν δικαιολογούνται από την πανδημία ή τη νέα θέση για τις παιδικές χαρές της Αίγινας και της Πέρδικας. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ενός από τα έργα της αναβάθμισης των χώρων: Δόθηκαν 9 (!) διαδοχικές παρατάσεις και το έργο θα τελειώσει σε 25 μήνες αντί για 4 μήνες, όπως προέβλεπε η σύμβαση. Εκτός κι αν δοθεί και 10η παράταση. . .

Έτσι, ένα απλό έργο που ξεκίνησε με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότηση και το οποίο κανονικά θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα σε ένα εξάμηνο, κράτησε πάνω από τρία (3) χρόνια. Αυτές οι πρακτικές της διοίκησης του κ. Ζορμπά είναι ακατανόητες και σίγουρα δεν αποτελούν υπόδειγμα χρηστής διοίκησης, ούτε είναι προς το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών.

Παναγιώτης Κουκούλης
Δημοτικός Σύμβουλος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png