"Μαθαίνω χωρίς να βλέπω». Δράση για την εξοικείωση των μαθητών, με τις ειδικές δεξιότητες των ατόμων με αναπηρία, στο 1ο Γυμνάσιο Αίγινας.

1ο Γυμνάσιο Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 υλοποιήθηκε στο σχολείο μας η  προγραμματισμένη δράση  «μαθαίνω χωρίς να βλέπω» η οποία αφορά άτομα με προβλήματα όρασης. Το πρόγραμμα «μαθαίνω χωρίς να βλέπω» έχει ως 
στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τις ειδικές δεξιότητες των ατόμων με αναπηρία. Την κύρια επίβλεψή του έχει η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση που ονομάζεται blacklight. Η δράση περιελάμβανε:

α. Γνωριμία με τη γραφή Braille.
β. Παιχνίδι με τις 4 αισθήσεις.
γ. Συνοδεία ενός τυφλού ατόμου.
δ. Ελεύθερη συζήτηση/ ερωτήσεις.

Οι μαθητές μας, μέσα από την υλοποίηση δραστηριοτήτων, ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους οι άνθρωποι με  προβλήματα όρασης.

Στο τέλος της δράσης ακολούθησε συζήτηση και διατυπώθηκαν ερωτήσεις προς τους εισηγητές, ώστε τα παιδιά να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png