Με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α ́ τάξης του Γυμνασίου Μεσαγρού, ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Ο Κήπος των Βιβλίων".

IMG_6135.JPG

Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α ́ τάξης του Γυμνασίου Μεσαγρού ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή (26 Μαΐου) ο πέμπτος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο Κήπος των Βιβλίων: το βιβλίο ως χειροποίητο καλλιτεχνικό σώμα» που διοργάνωσε η Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη της Αίγινας υπό την αιγίδα και με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Προσκεκλημένη εικαστικός, αυτή την φορά, ήταν η διακεκριμένη γλύπτρια Βένια Δημητρακοπούλου, η οποία ενθάρρυνε το κάθε παιδί να αποδεσμεύσει την φαντασία του και να δημιουργήσει το προσωπικό του βιβλίο.
Είχαν προηγηθεί την Τρίτη 23 Μαΐου μαθητές και μαθήτριες της Α ́ τάξης του 2ου Γυμνασίου Αίγινας με την παλιά γνώριμη του προγράμματος, εικαστικό Βασιλική Πανταζή, που καθοδήγησε τα παιδιά να δημιουργήσουν πρωτότυπα εξώφυλλα για αγαπημένα βιβλία.

Ολοκληρώθηκε έτσι το πρόγραμμα που έφερε σε επαφή με το βιβλίο και την καλλιτεχνική δημιουργία τα παιδιά της Α ́ τάξης και των τριών γυμνασίων της Αίγινας. Βασισμένο σε μια ιδέα της ιστορικού της τέχνης Ίριδας Κρητικού, μέλους του εφορευτικού συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, και διοργανωμένο με την βοήθεια του έμπειρου εκπαιδευτικού Νεκτάριου Κουκούλη, επίσης μέλους του συμβουλίου, το πρόγραμμα είχε σκοπό να εξοικειώσει τα παιδιά μιας μεγαλύτερης ηλικίας με την αξία του βιβλίου, όχι μόνο ως περιεχομένου, αλλά και ως αυτούσιου, καλλιτεχνικού αντικειμένου. Σε μια εποχή που το περιεχόμενο μεταδίδεται κυρίως ψηφιακά, είναι σημαντικό τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με την δημιουργία ενός βιβλίου, παράγοντάς το με την προσωπική τους εργασία.

Θερμές ευχαριστίες στον διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Γιώργο Μπήτρο και τον διευθυντή του Γυμνασίου Μεσαγρού Νίκο Οικονόμου, καθώς και στο διδακτικό προσωπικό των σχολείων, για την φιλοξενία και την συνεργασία τους. Επίσης ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς Μαρία Κουντράρου και Έφη Καρρά που εργάστηκαν για το πρόγραμμα από την πλευρά της Βιβλιοθήκης.

Τα μοναδικά χειροποίητα βιβλία που δημιούργησαν τα παιδιά στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρουσιαστούν στο κοινό το καλοκαίρι.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png