Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

“Τα έργα στην Αίγινα- εποχής Δούρου- επισκέφτηκε προεκλογικά ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης”

Την προεκλογική του επίσκεψη έκανε στο νησί μας ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης. Και επειδή δεν είχε στο “ταγάρι του” κάτι να προσφέρει (ούτε καν ψωμοτύρι), άρχισε να επισκέπτεται και να φωτογραφίζεται στα έργα της προηγούμενης περιφερειάρχη, Ρένας Δούρου.

Η εποχή Δούρου άφησε στην Αίγινα πάνω από 64 εκατομμύρια σε έργα υποδομής,

αθλητισμού και παιδείας (μαζί με αυτά η Αίγινα εντάχτηκε και σε πολλά άλλα έργα από το πρόγραμμα “Φιλόδημος”, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ). Τα αναφέρουμε για να τα θυμούνται οι Αιγινήτες και οι Αγινήτισσες, αλλά και ο κ. Πατούλης που διεκδικεί την πατρότητά τους.

Το κορυφαίο έργο για το νησί, ήταν ο υποθαλάσσιος αγωγός νερού ΕΥΔΑΠ, που για πολλά χρόνια ζητούσε χρηματοδότηση. Αυτή ήρθε από την περιφέρεια Δούρου, με το ποσό των 32.000.000 ευρώ.
Τα λιμάνια της Αγίας Μαρίνας και της Πέρδικας, προϋπολογισμού 7.060.000 € και τα οποία ολοκληρώθηκαν με μεγάλες καθυστερήσεις (η διοικητική παραλαβή του λιμανιού της Αγίας Μαρίνας έγινε 3-6-2023).
Έργα οδοποιΐας (1.600.000 € )
Ανακαίνιση τμήματος του Ορφανοτροφείου-Φυλακές με 2.200.000 € για δημιουργία συνεδριακού κέντρου και διαχρονικού μουσείου.
Ηλεκτροφωτισμός του ναού της Αφαίας και του ναού του Ελανίου Διός (2.041.000 € )
Κατασκευή της νέας Πτέρυγας του Μουσείου Καπράλου (3.700.000 € )
Αντικατάσταση του χλοοτάπητα και προσθήκη ελαστικού τάπητα ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο της Αίγινας (1.000.000 € )
Ανακαίνιση του Λεούσειου Ιδρύματος και μετατροπή σε Γηροκομείο 26 κλινών(3.047.000 € )
Αποκατάσταση των ζημιών και επισκευή των κτηρίων του ΕΚΠΑΖ (880.000 €)
Ανάπτυξη παραλιακού μετώπου Αίγινας (400.000 € )
Υδροταμιευτήρας στη θέση Σκοτεινή (365.000€ )
Μελέτη αποχέτευσης Αίγινας-Πέρδικας (βιολογικός) 277.000 €
Μελέτη περιφερειακής οδού (202.000 € )
Επισκευή παιδικού σταθμού Χλόης (100.000 € )

Αναπτυξιακά έργα έγιναν και για το Αγκίστρι (Προβλήτα λιμανιού Αγκιστρίου,Γυμνάσιο, κοινόχρηστοι χώροι στο Μετόχι κ.α.) με ποσά πάνω από 5.500.000 ευρώ

Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Αίγινας την περίοδο 2015-2019 ήταν 5ος σε χρηματοδότηση από τους 66 Δήμους της Αττικής. Η Περιφέρεια Αττικής με περιφερειάρχη τη Ρένα Δούρου και Αντιπεριφερειάρχη τον Παναγιώτη Χατζηπέρο, χωρίς επιλογή κομματικών κριτηρίων, επέλεξε “να προικίσει” το νησί με μεγάλα έργα υποδομών (και όχι βιτρίνας), συνολικού ύψους 65 εκατομμυρίων ευρώ. Τα έργα αυτά -που τα περισσότερα υλοποιήθηκαν-άλλαξαν τα δεδομένα της καθημερινής ζωής των κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού μας, με θετικό πρόσημο στην κοινωνική και την οικονομική ζωή του τόπου.
Φυσικά δεν ξεχνάει κανείς, ότι τα έργα αυτά προήλθαν από τον σχεδιασμό και τον μόχθο, των προηγούμενων διοικήσεων και των δημάρχων της Αίγινας.

Όσον αφορά τα δικά του έργα-δηλαδή αυτά που προγραμματίστηκαν επί περιφέρειας Πατούλη- η συγκομιδή είναι μάλλον φτωχή. Μια αοριστολογία για το αποχετευτικό σύστημα Αίγινας-Πέρδικας, επισκευή δρόμων με ποσό 1.200.000 € (αν χρειαστεί ως συμπλήρωμα στο πρόγραμμα των 2.300.000 € από το Υπουργείο Εσωτερικών), μελέτη για το κλειστό γυμναστήριο-που μέχρι σήμερα δεν έχει βρει μελετητή-,800.000 για το κλειστό γυμναστήριο,επισκευές κάποιων σχολικών κτηρίων,ενεργειακές παρεμβάσεις 2 σχολικών μονάδων,ζημιές λιμανιών απο θαλασσοταραχή.

Εκτός των “φτωχών έργων” δεν είδαμε καμία διαμαρτυρία, ούτε από τη Περιφέρεια Αττικής αλλά ούτε και από το Δήμο Αίγινας μπροστά στη απειλούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, με την άκρως επικίδυνη νομοθετική ρύθμιση τελευταίας στιγμής, της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, με τη δημιουργία της ΡΑAEY (Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων ). Επίσης θέτουμε και το ερώτημα - πέραν των συγχαρητηρίων- τι διευκολύνσεις θα προσφέρει η περιφέρεια και ο Δήμος, όσον αφορά την παραχώρηση κτηρίου, για την υλοποίηση του αιτήματος για την μετατροπή του υπάρχοντος Πυροσβεστικού κλιμακίου σε

Πυροσβεστική υπηρεσία;
Στην απουσία, ουσιαστικών αναπτυξιακών έργων για την Αίγινα συνετέλεσε τα μέγιστα και η πλήρης απουσία της πρώην αντιπεριφερειάρχη Βασιλικής Μπόγρη, που έριξε όλο το βάρος των έργων στη Σαλαμίνα, με απώτερο σκοπό να πολιτευτεί εκεί σαν Δήμαρχος.

Φυσικά ούτε λόγος για “πολιτικό πολιτισμό” να γίνεται από τον κύριο Γιώργο Πατούλη. Η “μικροψυχία” του, σε συνδυασμό με την καταφανέστατη έλλειψη δικού του έργου, τον έκανε να μην καλέσει - για άλλη μια φορά- τη Ρένα Δούρου και τον Παναγιώτη Χατζηπέρο στις παραλαβές των έργων. Άλλωστε στην Περιφέρεια που παρέλαβε από τη Ρένα Δούρου βρήκε απόθεμα 300 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο ίδιος αφήνει ταμειακό έλλειμμα 162 εκατομμύρια ευρώ , όπως τον καταγγέλει τεκμηριωμένα σύσσωμη η αντιπολίτευση. Αντί για έργα, τα λεφτά πήγαν σε γιορτές, πανηγύρια, φιέστες και Χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Πολίτες της Αίγινας
Κλείνοντας, να σας πούμε, ότι η προεκλογική φιέστα του περιφερειάρχη ,ολοκληρώθηκε με λόγο του σε δημόσιο χώρο, με αποδέκτη το Δήμαρχο Αίγινας Ιωάννη Ζορμπά. “Δήμαρχε μαζί θα προχωρήσουμε την επόμενη πενταετία για να κάνουμε μεγάλα έργα”. Προδίκασε λοιπόν και το αποτέλεσμα!!! των εκλογών του Οκτωβρίου και για την περιφέρεια Αττικής και για το Δήμο Αίγινας. Αν αυτό δεν ήταν μια ανέντιμη εκστρατεία ενός “γαλάζιου πολιτικού”, που θέλει μάλιστα να λέγεται περιφερειάρχης όλων των πολιτών της Αττικής, τι άλλο είναι;
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png
Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png