Επιστολή του δημοτικού συμβούλου κ. Νίκου Μαρίνου για την 2η παράταση της προγραμματικής σύμβασης του υποθαλάσσιου αγωγού.

Στην έγκριτη σας ιστοσελίδα "Aegina Portal" δημοσιεύσατε με τίτλο «Εγκρίθηκε ομόφωνα από τo ΠΕ.ΣΥ. της Περιφέρειας Αττικής η δεύτερη παράταση της σύμβασης για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας.», θα μου επιτρέψετε να ενημερώσω τους συμπολίτες μας για τα παρακάτω:

Με απόλυτο αίσθημα ευθύνης αλλά και τιμής αποδέχθηκα την πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας την 7η Ιουλίου 2023 να εκπροσωπώ τον Δήμο μας ως μέλος της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της προγραμματικής σύμβασης του έργου: «Κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ» σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος από την επιτροπή, Δημοτικού Συμβούλου κ. Κουκούλη. Νομίζω ότι δεν χρειάζονται –πλέον-  πολλά λόγια για να περιγράψουμε το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην Αίγινα και την σημασία του στην ανάπτυξη της. Άλλωστε όλοι όσοι έχουν ασχοληθεί, Δήμαρχοι, Δημοτικά Συμβούλια που έχουν περάσει από το νησί μας εδώ και περίπου 30 χρόνια έχουν προσθέσει το δικό τους λιθαράκι στην πραγματοποίηση αυτού του έργου ζωής για την Αίγινα. 

Από την επόμενη μέρα κιόλας του ορισμού μου έχω μια πολύ καλή συνεργασία τόσο με τις υπηρεσίες του Δήμου μας και τον Δήμαρχο κ.Ζορμπά, όσο και με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κουκούλη όπου ενημερώθηκα για την εκτέλεση του σοβαρού αυτού καθήκοντος. Επίσης συνεργάζομαι με την Περιφέρεια Αττικής και το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βοϊδονικόλα καθώς και με την Γεν. Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Έργων & Υποδομών.

Παρακολούθησα από το διαδίκτυο το 15ο Περιφερειακό Συμβούλιο όπου το θέμα 43 «Έγκριση σύναψης και όρων 2ης τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ ΑΙΓΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ»», με εισηγητή τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βοϊδονικόλα εγκρίθηκε ομόφωνα άνευ ερωτήσεων και συζήτησης. Αναμένουμε την επίσημη ενημέρωση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ με την απόφαση.

Φυσικά στην συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής παρακολούθησης δεν συμμετείχαμε οπότε περιμένουμε να δούμε το πρακτικό 22/27-5-23 άμεσα μόλις το θέμα θα έρθει για να συζητηθεί σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας όπου απαιτείται η λήψη απόφασης. Εδώ να θυμίσουμε ότι η Προγραμματική Σύμβαση, βάση της οποίας εκτελείται το έργο, λήγει στις 30.06.2023. Η παράταση συνάπτεται μεταξύ του Δήμου Αίγινας και της Περιφέρειας Αττικής και χρειάζεται για την ομαλή παρακολούθηση της ολοκλήρωσης του έργου και ιδιαίτερα της λειτουργίας και της συντήρησης του.

Μέχρι τώρα σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Πειραιώς και Νήσων της Περιφέρειας Αττικής από τους επιβλέποντες, έχει ολοκληρωθεί το 93,82% της αρχικής σύμβασης και το 99,23% της 1ης ΣΣΕ. Θέλω να διαβεβαιώσω του συμπολίτες μας ότι θα παρακολουθούμε το έργο και θα κάνουμε ότι πρέπει να γίνει προκειμένου να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλά και με ασφάλεια στους πολίτες της Αίγινας. Μοναδικός οδηγός μας είναι το συμφέρον του νησιού. Ελπίζω και εύχομαι στη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών και πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο θα πορευτούμε εισηγητικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας.


Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία

Νίκος Μαρίνος
Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png