Επιστολή Νίκου Αλεξίου στο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την παραχώρηση του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου - Φυλακές στο Δήμο Αίγινας.

Νίκος Αλεξίου. Δελτίο Τύπου.

Επιστολή προς Αξιότιμο κ. Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
Θέμα: Παραχώρηση Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου (Φυλακών) Αίγινας στον Δήμο Αίγινας.
Κοιν: κ. Δήμαρχο Αίγινας, κ.κ. Βουλευτές Α' Πειραιά & Νήσων

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ κ.Κυριάκο Μητσοτάκη,  Με αφορμή την επέτειο 3 χρόνων της παραχώρησης από την πολιτική ηγεσία σας των παλαιών Φυλακών Ωρωπού στον οικείο Δήμο, καταθέτω το  Αίτημα παραχώρησης των παλαιών Φυλακών Αίγινας (Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο) στον Δήμο Αίγινας,  διατυπώνοντας τις ανάλογες  σκέψεις: Με την γενναία και Ιστορική προ τριετίας απόφασή και εξαγγελία σας (Μετά από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Ωρωπού κ.Γιώργου Γιασημάκη) παραδώσατε τις Φυλακές Ωρωπού στον Δήμο και κατ' επέκταση στο λαό της περιοχής.  Μάλιστα η πανηγυρική ανακοίνωση και εξαγγελία σας έλαβε χώρα σε επίσημη εκδήλωση παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου. Κύριε Πρωθυπουργέ, Αξιότιμε κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, σεβόμενος τον πολύτιμο χρόνο σας, Αιτούμαι ως Αιρετός της Αίγινας να δοθεί η ανάλογη γενναία λύση και Ιστορική απόφαση και για τις Φυλακές της Αίγινας.

Η διαδρομή των Φυλακών Αίγινας στο χρόνο, είναι γνωστή σε εσάς και στους συνεργάτες σας. Χτίστηκαν ως Ορφανοτροφείο για τα ορφανά του πολέμου από τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια στην Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα της Ελλάδας! Το πλήρωμα του χρόνου ήθελε το εν λόγω κτίριο να αποτελέσει χώρος φυλακών και μάλιστα έχοντας εντός του πολιτικούς αλλά και ποινικούς κρατούμενους. Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, το νησί της Αίγινας είναι πολύ φτωχό από την άποψη σύγχρονων πολιτιστικών κτιρίων, παρά την σπουδαία ιστορία του.  Κατά συνέπεια η παραχώρηση του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου (Φυλακών ) στον Δήμο του νησιού από το Υπουργείο Πολιτισμού κρίνεται επιβεβλημένη.  Μεγάλες  πολιτιστικές ετήσιες  διοργανώσεις: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών,Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ, Φεστιβάλ Θεάτρου, Φεστιβάλ Φιστικιού κ.α. αναζητούν στέγη και οι μόνοι που μπορούν να δείξουν το δρόμο είναι ο πρώτος Κυβερνήτης Ιωάννης Καποδίστριας που έχτισε το κτίριο και εσείς που θα το παραχωρήσετε εκεί που ανήκει, στο λαό της Αίγινας!  Κύριε Πρωθυπουργέ, την 3η Φεβρουαρίου 2021 με ανάλογη Επιστολή μου στον τ.Αρχηγό του Λιμενικού Σώματός και μετά από εμπεριστατωμένη δημοσιογραφική έρευνα, άνοιξα το δρόμο για την έλευση του πλωτού ασθενοφόρου του Λ.Σ. στην Αίγινα! Έκτοτε καθημερινά σώζονται ζωές!

Σήμερα σας ζητώ με Σεβασμό να ανοίξετε το δρόμο για την έλευση της πολιτιστικής ανάτασης για το Ιστορικό μας νησί!

Με εκτίμηση Νίκος Ευστ.Αλεξίου Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας, Εκδότης εφημερίδας Αίγινα Πρώτη Πρωτεύουσα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png