Δελτίο Τύπου των παρατάξεων "Αίγινα εν δράσει" και "Αίγινα μπορείς": "Η διαφάνεια και η λογοδοσία δεν αρέσουν στον κ. Ζορμπά".

Δελτίο Τύπου. "Αίγινα εν δράσει", "Αίγινα μπορείς".

Η διαφάνεια και η λογοδοσία δεν αρέσουν στον κ. Ζορμπά

Ο δήμαρχος είναι υποχρεωμένος να κάνει κάθε χρόνο δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων για να ενημερώνονται οι πολίτες για τα ζητήματα του Δήμου.

Μέχρι τώρα, ο κ. Ζορμπάς δεν έχει κάνει κανέναν απολογισμό, παρά το γεγονός ότι το έχουμε ζητήσει πολλές φορές.

Όφειλε, σύμφωνα με τον νόμο, να κάνει τον δημόσιο απολογισμό για το 2022 μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023. Αφού πέρασε αυτή η ημερομηνία με αδιαφορία και αδράνεια εκ μέρους του δημάρχου, 14 δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πήραμε την πρωτοβουλία να προκαλέσουμε εμείς αυτόν τον δημόσιο απολογισμό.

Η πρωτοβουλία μας αυτη συζητήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Στο Συμβούλιο αυτό ο απρόθυμος στις δημοκρατικές διαδικασίες κ. Ζορμπάς προσπάθησε να αναβάλει τον δημόσιο απολογισμό για μια αόριστη μελλοντική ημερομηνία. Το Συμβούλιο, όμως, πήρε την απόφασή του: η δημόσια συνεδρίαση του απολογισμού θα γίνει στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η σχετική πρόσκληση, που θα απευθύνεται όχι μόνο στους Δημοτικούς Συμβούλους αλλά και στους συλλογικούς φορείς και στους πολίτες, θα εκδοθεί τουλάχιστον 15 μέρες πριν την ημέρα της συνεδρίασης.

Ο Απολογισμός αυτός θα είναι μια καλή ευκαιρία για πολύπλευρη ενημέρωση όλων των πολιτών. 

Οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων:

Δημήτριος Μούρτζης - «Αίγινα εν δράσει»

Παναγιώτης Κουκούλης - «Αίγινα μπορείς»



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png