Επιστολή του Κοινοτικού Συμβούλου Νίκου Αλεξίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Θέμα: Μη ανάγνωση Επιστολών προς το Δημοτικό Συμβούλιο, Εν γένει Λειτουργία Δ.Σ. Αίγινας.

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας, Αξιότιμε κύριε Ν. Πτερούδη κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Αίγινας, Έγκριτο aeginaportal

Με μεγάλη μου έκπληξη, αυτοδιοικητική απόγνωση και οργή διαπίστωσα τα εξής "τραγελαφικά" και "οξύμωρα" που συνέβησαν στην συνεδρίαση της 18/7/2023 του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας. 

Αρχής γενομένης από την μη ανάγνωση της Επιστολής μου προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό για το μείζον θέμα του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου (Φυλακών), την οποία είχα αποστείλει με την νόμιμη οδό "Προς Ανάγνωση" στο Γραφείο Προέδρου και στον Γ.Γ. του Δ.Σ. Αίγινας.

Ο κύριος Πρόεδρος του Δ.Σ., στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, αφού αναρωτήθηκε "αν πρέπει να διαβαστεί" η Επιστολή, έδωσε την κατάλληλη "πάσα" σε σύμβουλο της Αντιπολίτευσης ο οποίος αν και δήλωσε πως δεν έχει αντίρρηση να διαβαστεί η Επιστολή μου, υπενθύμισε στο Σώμα πως δεν διαβάζονται οι Επιστολές εδώ και αρκετό διάστημα. Αυτό το "γαϊτανάκι" μεταξύ του κ. Προέδρου και του συμβούλου της αντιπολίτευσης αποτελεί υπόδειγμα καταπάτησης και ευτελισμού  του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα λοιπόν με τον πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου (Συντεταγμένο από το Υπουργείο Εσωτερικών): "Μετά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος ανακοινώνει στο σώμα κάθε έγγραφο που απευθύνεται στο συμβούλιο". Η αποστροφή λοιπόν του κ. Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας όπου αναφερόμενος στις ανακοινώσεις είπε: 'Είχαμε πει να μην τις διαβάζουμε", αποτελεί εμφανή παράβαση του Κανονισμού και κατά συνέπεια των καθηκόντων του. Προφανώς και δεν ζήτησα από τον κ. Πρόεδρο και από κανέναν αιρετό εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας να μου κάνει 'χάρη" και να διαβάσει την Επιστολή μου προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ίδια ευαισθησία σε θέματα τήρησης του Κανονισμού όφειλαν βέβαια να δείξουν όλοι ανεξαιρέτως οι παρόντες, με πρώτο φυσικά τον κ. Πρόεδρο σε θέματα τήρησης των νόμων και των κανονισμών.

Τώρα είτε είχαν απέναντι τους  έναν αιρετό και συνάδελφο τους (Εν προκειμένω εμένα) με το 23% των πολιτών της Κοινότητας να τον έχει τάξει ως Επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Κοινοτικό Συμβούλιο Αίγινας το 2019  είτε τον όποιο πολίτη του νησιού όφειλαν να ανακοινώσουν και να αναγνώσουν την Επιστολή του.

Τώρα εαν τα όσα αναφέρονταν στην Επιστολή "ενοχλούσαν" και "ενοχλούν" κάποιους οι οποίοι κρύβονται πίσω από την μετριότητα τους ως αιρετοί και πολύ θα ήθελαν να είχαν ξεκινήσει την πρωτοβουλία παραχώρησης των Φυλακών στο λαό της Αίγινας ή "ερεθίζονται" και βγάζουν "εξανθήματα" στο άκουσμα του ονόματος μου, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα και οφείλουν να το λύσουν.
Από εκεί και πέρα όλοι οφείλουν να σέβονται τους θεσμούς και την τάξη.

Επίσης η αναφορά μου εντός της Επιστολής στο πλωτό ασθενοφόρο καθόλου δεν "βόλευε" πολλούς ώστε να αναγνωσθεί η επιστολή μου.  Ας μην ανησυχούν, σύντομα θα έρθει στην δημοσιότητα ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΛΩΤΟ και θα πάρουν τις απαντήσεις τους. Άλλωστε όπως σωστά έχω επισημάνει και σε παλαιότερη τοποθέτηση μου "Και ο λαός και ό Άγιος ξέρουν..." αλλά και ευτυχώς ή δυστυχώς για πολλούς: Τα γραπτά... μένουν και έχω φροντίσει επιμελώς για αυτό!

Όμως ο "κατήφορος" για την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου της 19ης Ιουλίου 2023 δεν σταμάτησε εκεί.

Με αφορμή το θέμα των οχυρών (μείζον θέμα μεν αλλά χωρίς να τηρηθεί ο Κανονισμός και η τάξη ως προς την συζήτηση του), πρώην Δήμαρχος κατάφερε να βάλει από το "παράθυρο" στην συζήτηση δύο πολίτες όπου πήραν το λόγο κατά παράβαση του κανονισμού (δεν είχαν εγγραφεί σε κατάλογο ομιλητών) και παραβιάζοντας εμφανώς τα χρονικά όρια ομιλίας ενός πολίτη. Ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι οι εν λόγω πολίτες κάθονταν στις θέσεις των Δημοτικών συμβούλων Αίγινας και μιλούσαν με τα μικρόφωνα τους... (Τα συμπεράσματα δικά σας). Εάν λοιπόν ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΉ ΤΟΥ, βιάστηκε χθες να "προεξοφλήσει" το αποτέλεσμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου και να παραδώσει τα κλειδιά της αίθουσας στην αντιπολίτευση, να μας το πει να το γνωρίζουμε και να μην μπούμε στον κόπο να ασχοληθούμε καν με την εκλογική διαδικασία... Και φυσικά το πρόβλημα δεν εστιάζεται στο πρόσωπο του κ. Προέδρου τον οποίο τιμώ μεν σαν άνθρωπο αλλά όσον αφορά την εκτέλεση των καθηκόντων του κρίνω με επιείκεια πως έπρεπε να είχε παραιτηθεί... χθες.  Ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου (ενός μικρού Κοινοβουλίου) δεν αντέχει άλλο ευτελισμό...

 Κι όλα αυτά υπό το περήφανο βλέμμα δυο πρώην Δημάρχων όπου οι όποιες παλαιότερες θεωρίες "περί μπουκαλάκηδων' και "πολιτικών νάνων" φαίνεται να έχουν πια εξαγνιστεί στην Αυτοδιοικητική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για μια "καλύτερη Αίγινα"....

Τέλος θα υπενθυμίσω στον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας πως από την αρχή ανάληψης των καθηκόντων του όφειλε να ενημερώνει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις απουσίες (μόνιμο και αλγεινό φαινόμενο πια) των συστηματικά "κοπανατζήδων' Δημοτικών  συμβούλων. Δεν το πράττει  κατά παρέκκλιση και παράβαση των καθηκόντων του. Κλείνοντας να ευχαριστήσω όσους με την χθεσινή τους παρουσία και πρακτική στο Δ.Σ. Αίγινας μου επιβεβαίωσαν πως αξίζει να αγωνίζομαι για την Αίγινα μας και να δίνω το παρών στους αγώνες για το Ιστορικό μας νησί, την Πρώτη Πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους. Αγώνες που κερδίζονται είτε εντός είτε εκτός Δημοτικού Συμβουλίου και μεγάλων ή μικρών αυτοδιοικητικών θέσεων. Κι όπως πολύ ορθά και σοφά επισήμανε, στην ίδια συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς (τον οποίο τιμώ με την στήριξη μου), "Όλοι θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας".

 Τέλος να τονίσω πως δυστυχώς για κάποιους η Αυτοδιοικητική μου δύναμη απορρέει από το λαό του νησιού και καταλήγει σε αυτόν!

Νίκος Ευστ. Αλεξίου Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας, Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Κοινότητας Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png