Ρένα Δούρου: "Η κα Υπουργός Πολιτισμού εγκαινιάζει ως έργα της κυβέρνησης έργα που δρομολογήθηκαν επί Διοίκησης Δούρου".

Ρένα Δούρου. Δύναμη Ζωής. Δελτίο Τύπου.

Η κα Υπουργός Πολιτισμού εγκαινιάζει ως έργα της κυβέρνησης έργα που δρομολογήθηκαν επί Διοίκησης Δούρου!

Όπως, στην Αίγινα, την ανακαινισμένη πτέρυγα του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου

Αυτοψία σε αρχαιολογικούς χώρους στην Αίγινα έκανε πρόσφατα η Υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, η οποία επισκέφθηκε και την έκθεση της καλλιτεχνικής δημιουργίας του Γιώργου Ξένου, με την οποία εγκαινιάζεται η ανακαινισμένη, πτέρυγα του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου -των μετέπειτα φυλακών της Αίγινας. Η κα Υπουργός έσπευσε να δηλώσει ότι «πρόκειται για ένα κτήριο εξαιρετικής σημασίας για
τη νεότερη ιστορία, όχι μόνο της Αίγινας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας, ως ένα από τα πρώτα δημόσια κτήρια του νέου ελληνικού κράτους. Η αποκατάστασή του και η λειτουργία του, ως διαχρονικό μουσείο και χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων, αποτελούσε για δεκαετίες όνειρο και απαίτηση των κατοίκων της Αίγινας. Σήμερα, το όραμα αυτό γίνεται πράξη».
Πλην η πραγματικότητα τη διαψεύδει. 

Και αυτό γιατί, ενώ όντως πρόκειται για ένα εξαιρετικής σημασίας έργο για τη νεότερη ιστορία και όχι μόνο της Αίγινας, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για έργο της Διοίκησης Δούρου.

Συγκεκριμένα το συγκεκριμένο έργο εντάχθηκε από τη Διοίκηση της Δύναμης Ζωής για χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του Ε.Π. «Αττική», με απόφαση ένταξης πράξη που υπέγραψε η Ρένα Δούρου στις 11.05.2018 με τίτλο: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟΥ (ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΙΓΙΝΑΣ) ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ».
Η Πράξη αφορά στις απαραίτητες οικοδομικές και Η/Μ εργασίες ώστε να λειτουργήσει η αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων και περιοδικών εκθέσεων στο Διαχρονικό Μουσείο Αίγινας (Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο Αίγινας).

Για του λόγου το αληθές η απόφαση ένταξης της πράξης εκδόθηκε κατόπιν πρόσκλησης που υπέγραψε η Ρένα Δούρου στις 09.08.2017 με τίτλο: "Ενίσχυση και Ανάδειξη υποδομών πολιτισμού μητροπολιτικής εμβέλειας Περιφέρειας Αττικής" προς την ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ & ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ του Υπουργείου Πολιτισμού που δημοσιεύθηκε στο Πρόγραμμα «Διαύγεια»
με ΑΔΑ: ΩΖ9Δ7Λ7-ΛΜ2. Η απόφαση ένταξης έχει  τροποποιηθεί από την ίδια με υπογραφή της στις 01.07.2019 με ΑΔΑ: ΩΑΣΩ7Λ7-ΥΝ2 και συνολικό κόστος 1.060.436,22 €. Η τροποποίηση αφορούσε στη μεταβολή του χρονοδιαγράμματος και του οικονομικού αντικειμένου της Πράξης με βάση την από 10.06.2019 υπογραφείσα σύμβαση εκτέλεσης του κυρίως υποέργου.

Δεν πρόκειται λοιπόν για έργο που ξεκίνησε να υλοποιείται από την κα Μενδώνη και τον πολιτικά ομογάλακτό της, απερχόμενο Περιφερειάρχη, κ. Πατούλη. Η κυβέρνηση και η ΝΔ ένα ξέρουν άριστα : να κόβουν τις κορδέλες των εγκαινίων σε έργα άλλων... Αλλά είπαμε. Που χάθηκε ο πολιτικός πολιτισμός και η παραδοχή της αλήθειας για να τα βρούνε ορισμένοι.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png