Με το βιβλίο," Ίων ο Κύων: Περί συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων", της Στέλλας Παναγιωτοπούλου, συνεχίζονται οι αυγουστιάτικες βραδιές για το βιβλίο στο Εϋνάρδειο.

banner-vivliothiki2.jpg

Δημόσια Καποδιστριακή Βιβλιοθήκη Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Με το βιβλίο, Ίων ο Κύων: Περί συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων, Αθήνα, Ίκαρος, 2023, της Στέλλας Παναγιωτοπούλου, συνεχίζεται σήμερα, Τετάρτη 9 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, ο φετινός κύκλος εκδηλώσεων της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας «Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο. Πέντε αυγουστιάτικες βραδυές για το βιβλίο και την Αίγινα». 

Στον ατμοσφαιρικό κήπο του «Εϋναρδείου», του όμορφου καποδιστριακού μνημείου της Αίγινας που μετά την επικείμενη επισκευή του θα στεγάζει τις πολιτιστικές δράσεις της Βιβλιοθήκης, η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον Αντώνη Γκόλτσο, επίσης συγγραφέα και επιμελητή εκδόσεων. Αφετηρία για την συζήτηση αυτή θα είναι βεβαίως το βιβλίο της και ο ήρωας και αφηγητής του, ο Ίων, ένας ημίαιμος διανοούμενος σκύλος, που, μέσα από τους προβληματισμούς, την περιέργεια και την παρατηρητικότητά του, θίγει με ανάλαφρο τρόπο ένα μεγάλο φάσμα σοβαρότατων θεμάτων. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Αννίτα
Δεκαβάλλα.

Η Στέλλα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Καβάλα, σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στο Λονδίνο (LSE) και δίδαξε επί 12 χρόνια αυτά τα αντικείμενα σε αγγλόφωνα κολλέγια στην Ελλάδα. Σε μια αλλαγή πορείας, ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία για άλλα 12 χρόνια, με αντικείμενο θέματα υγείας και βιοηθικής. Σήμερα ασχολείται με τη δημιουργία περιεχομένου σε συναφή ευρωπαϊκά προγράμματα. Έχει εκδώσει μία νουβέλα (Τότε τον είδα για πρώτη φορά) και ένα μυθιστόρημα (Έξοδος προς την Καππαδοκία) στις εκδόσεις Ροδακιό.

H Καποδιστριακή Δημόσια Βιβλιοθήκη της Αίγινας ιδρύθηκε το 1948 και αποτελεί ανασύσταση της πρώτης δημόσιας βιβλιοθήκης της χώρας, που ίδρυσε ο Ιωάννης Καποδίστριας στην Αίγινα και εξελίχθηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Για τον λόγο αυτόν ονομάστηκε από την ίδρυσή της Καποδιστριακή. Οι συλλογές της ανέρχονται σε περίπου 60.000 τόμους ευρύτατης θεματολογίας, στους οποίους περιλαμβάνεται και μικρή συλλογή σπανίων βιβλίων με έμφαση στην Καποδιστριακή περίοδο, όταν η Αίγινα διετέλεσε πρώτη πρωτεύουσα του νεότερου Ελληνικού Κράτους. Φυλάσσει επίσης το αρχείο του Γερμανού αρχαιολόγου και ανασκαφέα της αρχαίας ακρόπολης της Κολώνας Γαβριήλ Βέλτερ. Παράλληλα η Βιβλιοθήκη διοργανώνει και φιλοξενεί δράσεις για το βιβλίο και την ανάγνωση, την τοπική ιστορία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

Στεγάζεται από την ίδρυσή της σε μικρό οίκημα στον περίβολο του Κυβερνείου της Αίγινας, αλλά σύντομα θα μεταστεγαστεί σε χώρους 860 τ.μ. περίπου, που περιλαμβάνουν τμήμα του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, του πρώτου δημόσιου κτιρίου της νεότερης Ελλάδος, και το ιστορικό Εϋνάρδειον, το πρώτο νεοκλασικό δημόσιο κτίριο της χώρας μας, έργο του διδύμου των σημαντικών αρχιτεκτόνων Σταμάτη Κλεάνθη και Έντουαρντ Σάουμπερτ. Και στα δύο αυτά κτίρια είχε στεγαστεί διαδοχικά η πρώτη δημόσια βιβλιοθήκη της χώρας μας. «Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο. Πέντε αυγουστιάτικες βραδυές για το βιβλίο και την
Αίγινα», 2 – 30 Αυγούστου 2023, στις 9 μ.μ., στον κήπο του Εϋναρδείου, Μητροπόλεως 10, Αίγινα,


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png