Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Απαγόρευση διέλευσης, κυκλοφορίας και παραμονής πολιτών και οχημάτων σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών για την Τετάρτη 23-8-2023.

Περιφερειακή Ενότητα Νήσων. Δελτίο Τύπου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας μετά από την έκδοση εγγράφου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για λήψη έκτακτων μέτρων λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών -4-, για την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων (πλην του Δήμου Κυθήρων) και αφού επικοινώνησε με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, απέστειλε έγγραφο στους εμπλεκόμενους φορείς για πιστή εφαρμογή της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων περί “Προληπτικής απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε εθνικούς δρυμούς, περιαστικά δάση, σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ζώνης ευθύνης μας, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2023”.

Συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι για αύριο 23-8-2023 και για όσες ημέρες διαρκέσει ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς ως πολύ υψηλός -4-, καλούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να ενεργήσουν καταλλήλως για την εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης με την κατάλληλη σήμανση οδών και με τον έλεγχο των προαναφερθέντων δρόμων-περιοχών, καθώς και τη σχετική ενημέρωση πολιτών και κατοίκων και όπου κρίνεται απαραίτητη προτείνεται η χρήση φραγμών και εμποδίων για την εφαρμογή της απόφασης. Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση ισχύει και για ναούς, Ιερές Μονές και Αρχαιολογικούς χώρους που βρίσκονται σε περιοχές που αναφέρονται στην ανωτέρω απόφαση.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png