Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας. Αναγκαία η ίδρυση δημιουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αίγινα και Πυροσβεστικού κλιμακίου στο Αγκίστρι.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Αίγινας. Δελτίο Τύπου.

Αγαπητοί συμπολίτες
Οι τελευταίες καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν κατακάψει τη χώρα, τα δάση μας και χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, μας υποχρεώνουν ως Οργάνωση Μελών Σύριζα Π-Σ Αίγινας, αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες των κατοίκων- να επανέλθουμε για μια ακόμη φορά στους μεγάλους κινδύνους που υπάρχουν, όσον αφορά την πρόληψη και προστασία από τις πυρκαγιές.
Αν και έχουν παρέλθει πάνω από δύο χρόνια που επισημάναμε τα προβλήματα, με καταγγελίες στα Δημοτικά συμβούλια, με ανακοινώσεις προς τους κατοίκους, επερωτήσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, για το σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, τίποτα δεν έχει υλοποιηθεί ακόμα από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το Κλιμάκιο της Αίγινας μαζί με τη δομή του Αγκιστρίου, καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες πολιτικής προστασίας των δύο νησιών, των κατοίκων τους και των επισκεπτών τους, έναντι κινδύνων πυρκαγιάς τους θερινούς μήνες, τοπικών πλημμυρών κατά τους χειμερινούς και άλλων έκτακτων περιστατικών. Δύο νησιών με ευαίσθητες και πλούσιες δασικές περιοχές που εκτός από τους δεκατρείς χιλιάδες περίπου μόνιμους κατοίκους της Αίγινας και τους χίλιους εκατό του Αγκιστρίου, φιλοξενούν τις κρίσιμες περιόδους της άνοιξης, του καλοκαιριού και του φθινοπώρου, έναν πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών, εκδρομέων και παραθεριστών που ξεπερνούν κατά πολύ τους εκατό χιλιάδες ανθρώπους.

Η υπάρχουσα ενεργός στελέχωση αυτή τη στιγμή, με βάση και τα δεδομένα της περσινής αλλά και της φετινής θερινής περιόδου, είναι απολύτως ανεπαρκής για να καλύψει ανάγκες πρόληψης και επιχειρησιακής παρέμβασης, με αποτέλεσμα σημαντικά σημεία των δύο νησιών να παραμένουν ακάλυπτα από επιτήρηση.

Οι κίνδυνοι καταστροφικής επέκτασης πυρκαγιών, σε περίπτωση που αυτές δεν αντιμετωπιστούν άμεσα, είναι με αυτές τις συνθήκες απολύτως υπαρκτοί.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επιστρατεύει φτηνές δικαιολογίες για το τι φταίει (στρατηγός άνεμος, κλιματική αλλαγή, φαινόμενο καμινάδας κ.α.) και προχωράει σε ανεύθυνα και επικίνδυνα μονοπάτια, καταλογίζοντας ευθύνες στους άμοιρους μετανάστες -που έχασαν τη ζωή τους στις φλόγες του Έβρου- θέλοντας να καλύψουν τις σοβαρές ευθύνες της διακυβέρνησής τους (καθαρισμοί δασών, υποστελέχωση των πυροσβεστικών υπηρεσιών, ελλείψεις πυροσβεστικών μέσων κ.α.)

Πρέπει λοιπόν να ληφθούν, όλα τα ενδεικνυόμενα απαραίτητα μέτρα προστασίας από πυρκαγιές, αλλά και από άλλες φυσικές καταστροφές με:

1. Αναβάθμιση και δημιουργία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αίγινα και Πυροσβεστικού κλιμακίου στο Αγκίστρι.
2. Άμεση ενίσχυση του Πυροσβεστικού κλιμακίου με προσωπικό(μέχρι την υλοποίηση του παραπάνω αιτήματος).
3. Πρωτοβουλίες, από την μέχρι τώρα αδιάφορη Περιφέρεια και το Δήμο Αίγινας, όσον αφορά την εξεύρεση χώρου για την στέγαση, ώστε να υλοποιηθεί το αίτημα της δημιουργίας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Αίγινα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png